През последните няколко века човечеството постигна огромен напредък в областта

...
През последните няколко века човечеството постигна огромен напредък в областта
Коментари Харесай

Сплескан от собствен експеримент: 6 изследователи погубени от изобретенията си

През последните няколко века човечеството реализира голям прогрес в региона на нововъведенията. Стигнахме до Луната, можем да лекуваме разнообразни типове рак и няколко пъти изобретихме колелото.

Изобретателите карат обществото да върви напред, само че от време на време техните творения могат да се върнат, с цел да ги убият.

Да вземем за образец Франц Райхелт, който се самоубива, откакто скача от Айфеловата кула, облечен в създадения от него парашутен костюм. Има какво да научите вие, младите изобретатели: уверете се, че концепциите ви са добре тествани, другояче може да се окажете сплескани в Париж. 

Нека се спрем на няколко такива случая:

Валериан Абаковски

Валериан Абаковски е съветски откривател, който умира на 25-годишна възраст поради изобретението си " Аеровагон ". Аеровагонът е пробен високоскоростен вагон, предопределен за транспорт на руски чиновници.

По време на тестово пътешестване вагонът дерайлира, при което умират шестима от 22-мата пасажери, в това число Абаковски.

Франц Райхелт
.
Този шивач живее до 1912 година, когато е прочут с това, че е погубен от личното си откритие в Париж, Франция. Райхелт изобретява парашута за палта и желае да го тества на първия етаж на Айфеловата кула.

Изобретението се проваля при първия си опит и Райхелт умира пред камерата.

Мария Кюри
 Мария Кюри
Полската пионерка на медицината реализира доста значими моменти в живота си. Тя е първата жена, която печели Нобелова премия, и първата, която печели две Нобелови награди, с помощта на проучванията си върху радиоактивността. На Кюри се приписва съоткриването на радиоактивни детайли като радий и полоний.

В последна сметка тя умира в резултат на излагане на радиация, предавана от нейните проучвания. Кюри има заслуга за съоткриването на радиоактивни детайли като радий и полоний.

В последна сметка тя умира заради излагане на радиация, която се излъчва при проучванията ѝ.

Макс Валие

През 20-те години на ХХ век Макс Валие е член на немско ракетно общество. По това време той изобретява ракетни мотори с течно гориво.

Въпреки това през 1930 година Валиер умира, когато мотор с алкохолно горво се взривява на изпитвателния му стенд в Берлин.

Уилям Бълок

William Bullock invented the web rotary printing press. Several years after its invention, his foot was crushed during the installation of a new machine in Philadelphia. The crushed foot developed gangrene and Bullock died during the amputation.
— Marina Amaral (@marinamaral2)
Ротационната печатна машина оказва помощ за революцията в актуалния свят. Тя лишава и живота на своя откривател Уилям Бълок.  Докато инсталира машината във Филаделфия, кракът на Бълок е заловен и смачкан от изобретението.

Стъпалото му развива гангрена и по-късно той умира по време на интервенцията.

Жан-Франсоа Пилатр дьо Розие

Френският химик и пионер на авиацията изобретява балона Розие през 1785 година Той се разрушава през същата година по време на изпитателно пътешестване през Ламанша.

Сведенията настояват, че балонът се е запалил, изпуснал е въздуха, което е довело до злополуката му в Па дьо Кале. Розие умира при злополуката.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР