През последните няколко месеца Ozempic* се превърна в едно от

...
През последните няколко месеца Ozempic* се превърна в едно от
Коментари Харесай

Могат ли лекарствата за диабетици да сложат край на борбата със затлъстяването?

През последните няколко месеца Ozempic* се трансформира в едно от най-популярните имена във фармацевтичната промишленост. Лекарството, предопределено за подкрепяне на хора с диабет вид II, провокира неспокойствие измежду голям брой хора, като стана известен не поради главното си предопределение, а с това, че се употребява от

Само по една доза седмично и сваляш килогарми. Илон Мъск го предлага, а инфлуенсъри не стопират да го хвалят в TikTok. Изглежда лекарстваният артикул не е просто козметично усъвършенстване, а се популяризира като решение на дългогодишни проблеми. Британското сп. " Economist " споделя по какъв начин новите медикаменти като Ozempic към този момент са най-очевидният избор за борещите се с непотребните килограми.

Лечението за намаляване от дълго време варира от доброжелателно и неефективно до искрено подозрително. Новият клас медикаменти, основани на GLP-1 рецепторни агонисти, обаче наподобява работят.

Ozempic е комерсиалното название на дейното вещество семаглутид, инжекционно лекарство за контролиране на инсулина, създадено от датския фармацевтичен колос Novo Nordisk за лекуване на диабет. Веществото е посочило в клинични изпитвания, че води до понижаване на тежестта с към 15%. То към този момент се продава и под още едно комерсиалното име " Wegovy " на пазарите в Америка, Дания и Норвегия и скоро ще бъде наличен и в други страни.

Анализаторите считат, че до 2031 година пазарът на GLP-1 медикаментите може да доближи 150 милиарда $, което не е надалеч от пазара на медикаменти за рак. Някои считат, че те могат да станат толкоз публикувани, колкото бета-блокерите или статините.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР