През последните няколко години сериозна тема на дискусии сред гражданите

...
През последните няколко години сериозна тема на дискусии сред гражданите
Коментари Харесай

Изграждат пешеходен прелез при сградата на ЖП-гарата в Генерал Тошево

През последните няколко години сериозна тематика на полемики измежду жителите е опцията за построяването на пешеходен прелез в региона на постройката на ЖП-гарата, защото положението на подлеза от дълго време е трагично и той на процедура е негоден. В град Генерал Тошево има два прелеза. Единият е в края на града, на околовръстния път, а другият е на ул. „ Опълченска “ в посока квартал Пастир. Както на всички е известно обаче, градът ни е безусловно разграничен на две от железопътната линия и това прави напредването най-много на хората в неравностойно състояние и майките с колички много мъчно.

Сега, след решаването на много дълги институционални проблеми от страна на Община Генерал Тошево, пешеходния прелез е в развой на създаване и началният му стадий е към този момент приключен. В началото на строителните действия първият перон беше негоден, а недействащите и неизползваеми траверси и релси в обсега на трасето бяха демонтирани. Последва подравняване на настилката и полагане на трошенокаменна такава. След това беше положен 5-сантиметров пласт асфалт. Сега следва оформяне на прелеза в двата му края, полагане на бордюри и слагане на специфична прелезна ограда.

Макар и в недовършен тип прелезът към този момент се употребява от жителите – най-много от майки с колички, които водят децата си до Детска ясла „ Радост “. Велосипедистите също минават през него без да се постанова да слизат от колелото и да го придвижват през релсите, каквато панорама беше много честа преди време. За всички към този момент остава отговорността да внимават и постоянно да се оглеждат при прекосяването през прелеза.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР