През последните няколко дни паралелните представления на премиера и главния

...
През последните няколко дни паралелните представления на премиера и главния
Коментари Харесай

Докато премиерът и главният прокурор си играят на “любезния лос“ , инфлацията мачка българите

През последните няколко дни паралелните представления на премиера и основния прокурор са водеща вест в съвсем всички медии. Хвърчат призовки, /според Кирил Петков - покани/, разменят се визити, разнасят се папки с отрязъци от вестници и разпечатки от уеб сайтове.

Днес най- мощният човек в страната се яви във Върховна касационна прокуратура да дава отговор на въпроси на наблюдаващите прокурори, откакто през вчерашния ден получи призовка. В прокуратурата е назначена инспекция по реда на член 145 от Закон за съдебната власт, " по отношение на лист с имена на лица, възможни причинители на стопански и престъпни закононарушения ", откакто преди няколко дни в Европейския парламент министър председателят съобщи, че двадесет души са основата на корупцията в България.

По същата инспекция в ВКП е бил разпитан и основният прокурор Иван Гешев. След разпита, Кирил Петков съобщи, че е дал на наблюдаващите прокурори папки с медийни изявления за 19 лица , за които твърди, че са направили престъпни и стопански закононарушения. Петков не е дал други данни или доказателства.

От последвалото известие на прокуратурата стана ясно, че топката е трансферирана на Министерство на вътрешните работи и другите служби за сигурност, които би трябвало " да дават цялостна информация за въпросните лица, както и за това дали и какви дейности са подхванали според пълномощията им ". И не пропусна да напомни презупцията за непорочност.

Официалното известие приключва с това, че обвиняването " адмирира изразеното предпочитание от страна на министър-председателя Кирил Петков за взаимоотношение сред правосъдна и изпълнителна власт, в частност Министерство на вътрешните работи, за битка с престъпността и повече правдивост, каквито са упованията на българското общество ".

Остава единствено по остарял български бит да създадат анкетна парламентарна комисия. Тази ПР връзка в жанр " общителния лос " на процедура е безусловно безпредметна.

Дали обаче това е смяната, която гласоподавателите чакат от ръководещите? Защото, до момента в който властимащите си трансферират папки медийни изявления / за какво не флашки, откакто настояваме за дигитализация/, жителите са притиснати от галопиращата инфлация и всекидневно покачващите се цени. Бизнесът е смачкан под тройните сметки за ток, горивата бележат нови върхове. Тези, които съумяха да оцелеят при символичните помощи от страната по време на пандемията, в този момент са зашеметени от фактурите за ток. Държавата продължава да постанова двоен критерий в противоепидемичните ограничения и да слага на колене ресторантьорския отрасъл. Цените в магазините се сменят няколко пъти в месеца. Скокообразно порастват цените на препаратите за селското стопанство, битовата газ, строителните материали, подвигат се услугите.

Съдебната промяна може и да минава през промяната на основния прокурор, само че това надали ще стане с разпечатки от медийни изявления. Бързи стопански промени, тласъци за бизнеса и вложения сигурно ще бъдат признати с надалеч по -голямо вдъхновение от жителите, вместо двуседмични диспути за и срещу зеления документ в Народното събрание или ежедневни ПР - престрелки сред откровенно враждуващи институции. Корупцията в страната надалеч не опира до 19 -те души от листата на премиера, а с цел да бъде лимитирана, са нужни доста по- смели дейности. Време е съдружните сътрудници да си спомнят защо са се събрали и какво обещаваха единствено преди 3 месеца. Стоте дни толеранс на държавното управление скоро ще изтекат без да е сложено началото на предстоящите промени. А дневният ред на жителите в доста случаи се разграничава значително от подредбата на новините в националните малките екрани. ГЕРБ схванаха това по сложния метод.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР