През последните няколко десетилетия все повече хора остават разочаровани от

...
През последните няколко десетилетия все повече хора остават разочаровани от
Коментари Харесай

Сложете капка мед върху кибритена клечка и веднага ще разберете дали е ФАЛШИВ

През последните няколко десетилетия от ден на ден хора остават разочаровани от пчелния артикул, който си купуват от пазара. Често пъти производителите прибавят всевъзможни субстанции към меда, в това число глюкоза, захари, нишесте и други сходни.

Ще споделим с вас няколко лесни трика, с помощта на които можете да разберете на секундата дали медът, който сте си закупили, е същински или подправен.

Ето ги и тях:

Капка мед върху кибритена съчка

Нужно ви е доста малко количество мед и една кибритена съчка. Запалете клечката и наблюдавайте дали тя ще пламне. Ако това се случи, то знайте, че сте купили същински артикул, а не подправен. Ако обаче клечката угасне, то пчелният мед е подправен.

Завъртете лъжица с мед и разберете дали той е узрял

Ако желаете да разберете дали медът е узрял, гребнете от буркана лъжица една лъжица от него и я завъртете. В случай, че стартира да се стича на лентички, значи е узрял.

Мед във вода
 Нужно ви е единствено малко късче тоалетна хартия, с цел да разберете дали медът е същински или подправен Нужно ви е единствено малко късче тоалетна хартия, с цел да разберете дали медът е същински или подправен
Медът е една от най-полезните храни в света. За голямо страдание през последните няколко години човек няма по какъв начин да е сигурен дали пчелн...

Този трик ще ви помогне да разберете дали в меда има добавени примеси. Разтворете лъжица мед в малко вода и проследете дали течността ще потъмнее или ще образува наслойка. Ако водата потъмнее, само че не се образува наслойка, това значи, че има добавени примеси.

Вижте по какъв начин да го извършите! 

 



Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР