През последните месеци Заев натрупа доста негативи в отношенията с

...
През последните месеци Заев натрупа доста негативи в отношенията с
Коментари Харесай

Коста Филипов: Заев натрупа доста негативи в отношенията със С. Македония

През последните месеци Заев натрупа много негативи в връзките с със Северна Македония, тъй като обиколи като цветарка всички европейски столици да основава фронтове против България, да търси ходатайство в нашия разговор, а всички му споделяха: „ Оправете си двустранно връзките, седнете на масата и разговаряйте “.

Това сподели в студиото на „ Тази заран “ журналистът Коста Филипов.

Той добави, че македонския министър председател се опитал няколко пъти вербално да насочи обидни думи към българската страна, народ и история.

„ Подписването на контракта за добросъседство през 2017 година беше доста значима стъпка. България тогава трябваше да извърши една геополитическа задача и да отвори пътя на Република С. Македония към европейската интеграция “, сподели още Филипов.

Според него и от страна на Бойко Борисов, и на Зоран Заев срещата посред им през вчерашния ден е била извънредно непремерена стъпка, тъй като Заев е желал да покажа, че индивидът, в който вижда главния сътрудник, с който може да работи и е работил до момента, е някогашният български министър председател.

„ От вчерашното посещаване резултат има дотолкоз, колкото Зоран Заев се видя със служебния министър председател, с президента, имаше опит да се сътвори образец за една нова атмосфера в връзките “, изясни журналистът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР