През последните месеци Виктория Азаренка многократно е изказвала раздразнението си

...
През последните месеци Виктория Азаренка многократно е изказвала раздразнението си
Коментари Харесай

Азаренка за скандала със Сърджан Джокович: Защо забърквате играчите в подобни неща?


През последните месеци Виктория Азаренка неведнъж е изказвала раздразнението си от това, че на моменти публицистите ѝ задават повече въпроси за политика, в сравнение с за тенис. След началото на войната в Украйна двукратната шампионка от Големия шлем побърза да се разграничи от политиката на беларуското държавно управление и прикани за преустановяване на спора.

За страдание на някогашната №1 обаче неприятната за нея обстановка се повтори и след полуфиналния ѝ дуел с Елена Рибакина на Australian Open. Азаренка бе помолена да разяснява абсурда, в който се замеси Сърджан Джокович , и да показа по какъв начин това въздейства на тенисистите. От един миг нататък на двукратната шампионка на Australian Open очевидно ѝ бе мъчно да резервира успокоение.

На въпроса дали съгласно нея сходни неща въздействат на играчите, Азаренка отговори „ Дали играчите се въздействат от какво тъкмо? “. Журналистът изясни, че засяга нещата, които са отвън контрола на тенисистите, както и новините за сходни прояви, свързани с войната.

„ От кого идват новините? Журналистите продължавате да говорите за това, тъй че това явно е тематика, която имате предпочитание да разисквате още веднъж и още веднъж. Не знам какво желаете да кажа “.

Азаренка бе запитана дали умее да се абстрахира от сходни неща и дали от позицията си на състезател би могла да си показа по какъв начин се отразява създалата се обстановка на Новак Джокович.

„ Честно казано, въобще не знам какво общо има Новак с всичко това. Говорих с един от охранителите, който ме придружаваше до кортовете по време на шампионата и с който се познаваме от години. Попитах го какво се е случило и той ми изясни. Не знам какво желаете от нас. Да приказваме за това? Не знам каква е задачата в тази ситуация и за какво непрекъснато се повдига въпроса за сходни произшествия, които, съгласно мен, нямат нищо общо с играчите, само че някак продължавате да ни забърквате “ – съобщи някогашната №1.

„ Каква е задачата? Мисля, че би трябвало да зададете този въпрос на себе си, а не на мен “ – приключи Азаренка.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР