През последните месеци разходите за живот стават все по-високи. Цените

...
През последните месеци разходите за живот стават все по-високи. Цените
Коментари Харесай

Разходите за живот растат: Работодателите са на ход

През последните месеци разноските за живот стават все по-високи. Цените на храните, облеклата, обувките и други артикули от ежедневна нужда се повишават безусловно ден за ден. В подобен миг работодателите би трябвало да помислят за дребни промени, с които да оказват помощ на личния състав, който се бори да свързва двата края всеки месец.

Според данните на Национален статистически институт през юли 2022 година месечната инфлация е 1.1% по отношение на предходния месец, а годишната инфлация по отношение на юли 2021 година е 17.3%. Това е най-високата ѝ стойност от май 1998 година насам.

В такива условия компаниите би трябвало да потърсят средства за подкрепяне на чиновниците, в случай че нарастването на заплатите не е осъществимо.

Повишаването на инфлацията и продължаващото увеличение на разноските за живот е сериозен проблем за чиновниците и работодателите, споделя Пол Барлет, основен изпълнителен шеф на CloudPay.

Не всички компании имат опция да покачат заплатите по отношение на равнището на инфлация. Работодателите обаче би трябвало да помислят какво друго могат да създадат, с цел да поддържат личния състав си, добавя той.

Тъй като кесията се стяга, финансовата непоклатимост на всеки ще бъде наранена, в случай че зародят непредвидени събития, които изискват спомагателни вложения. Ремонтите на транспортни средства, да вземем за пример, могат да бъдат извънредно проблематични за тези, които към този момент изпитват усложнения. Ако те би трябвало да създадат ремонт, с цел да пътуват до работа и да получат заплатите си, тогава обстановката се изостря, изяснява специалистът.

В такива случаи един шеф може да помогне на служителя си, възпирайки го от влизане в заеми и в допълнение задлъжняване по заеми. Това са нежелани последици, които ще имат негативно влияние в дълготраен проект, написа The HR Director.

По думите на Барлет, методът на възнаграждение на личния състав би трябвало да бъде извърнат наобратно.

С напредването на месеца работодателите на процедура стават длъжници на своя личен състав, като му дължат заплати за осъществена работа.

Защо хората би трябвало да чакат до края на месеца, с цел да се възползват от парите, които към този момент са спечелили, до момента в който изпитват финансови усложнения, пита изпълнителният шеф. За него е изцяло осъществимо за компаниите да дават на чиновниците си заработените пари във всеки един миг от месеца.

Едно просто мобилно приложение може да сложи контрола в ръцете на индивида. То ще му разрешава да тегли елементи от заработената си заплата когато и да е на месеца, с цел да покрива потребностите си, изяснява Барлет. По думите му, това решение няма да значи в допълнение административно задължение.

Нарастващите разноски за живот ще продължат да оказват неподходящо влияние върху чиновниците.

За да не ги тласнат към съперниците във време, когато качествените фрагменти са дефицитни, фирмите би трябвало да търсят новаторски способи за поддръжка. Един от методите е като им се даде еластичен достъп до заработената заплата, счита Пол Барлет.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР