През последните месеци Индия е забранила на местните производители на

...
През последните месеци Индия е забранила на местните производители на
Коментари Харесай

Индия забранява на производителите на дронове да използват китайски части

През последните месеци Индия е забранила на локалните производители на военни дронове да употребяват съставни елементи, създадени в Китай, заради опасения по отношение на уязвимости в сигурността, твърдят четирима чиновници на защитата и промишлеността, както и документи, прегледани от Ройтерс.

Мярката идва на фона на напрежението сред Индия и Китай, като Ню Делхи преследва военна рационализация, която планува по-широко потребление на безпилотни квадрокоптери, системи с дълга устойчивост и други самостоятелни платформи.

Представители на защитата и промишлеността обявиха , че водачите по сигурността на Индия се тормозят, че събирането на разследваща информация може да бъде компрометирано от създадени в Китай елементи в информационните функционалности на дронове, камери, радиопредаване и операционен програмен продукт.

Трима от тях и други щестима представители от разнообразни индустриални браншове интервюирани от Ройтерс, приказваха при изискване за анонимност, защото не бяха упълномощени да приказват с медиите или заради чувствителността на тематиката. Министерството на защитата на Индия не отговори на въпросите на Ройтерс.

Подходът на Индия, добавя поетапните ограничавания върху вноса на дронове за наблюдаване от 2020 година и се ползва посредством военни търгове, демонстрират документи.

На две срещи през февруари и март за разискване на търгове за дронове , индийските военни чиновници са споделили на евентуалните участници в търга, че съоръжение или подкомпоненти от " страни, които споделят сухопътни граници с Индия , няма да бъдат допустими от съображения за сигурност ", показва протокол, прегледан от Ройтерс. Протоколът не разпознава военните чиновници.

В един документ се споделя, че такива подсистеми имат " малки врати в сигурността ", които компрометират сериозни военни данни, и приканва доставчиците да разкрият произхода на съставените елементи.

Високопоставен чиновник на защитата сподели на Ройтерс, че позоваването на прилежащи страни е евфемизъм за Китай , добавяйки, че индийската промишленост е станала подвластна от втората по величина стопанска система в света въпреки заплахата от хакерски атаки.

Пекин отхвърли да е забъркан в хакерски атаки. Министерството на търговията на Китай, което предходната седмица разгласи надзор върху износа на някои дронове и обвързвано с тях съоръжение, не отговори на въпроси по отношение на ограниченията на Индия.

Конгресът на Съединени американски щати през 2019 година да купува или употребява дронове и съставни елементи, създадени в Китай.
 Байдън подписа комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Тайван
Байдън подписа комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Тайван

Ключов документ за Белия дом
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР