През последните месеци британците усетиха решението си да напуснат Европейския

...
През последните месеци британците усетиха решението си да напуснат Европейския
Коментари Харесай

Ако до 1 година няма сделка по Брекзит, паундът ще падне под 2 лева

През последните месеци британците усетиха решението си да изоставен Европейския съюз основно посредством джоба си-паундът поевтиня и вносните артикули и ваканциите отвън Англия нарастнаха. Стойността на паунда стигна до най-голямата си дневна разлика сред деня преди референдума и деня след него. В идващите няколко месеца той продължи плавния си ход надолу и се стигна до ненадейно проваляне през октомври предходната година. Всичко това ставаше поради политическите събития в страната.

След октомври предходната година, пазарите се успокоиха и цената на паунда стартира да се възстановява, проучва английският " Бизнес инсайдър ", представен от БГ бен.

Това продължи до започването на договарянията по Брекзит, които зациклиха още в първия си кръг и застоят в тях наподобява мъчно реализуем заради редица фактори.

При сегашната обстановка се обрисува действителната опция Англия да бъде принудена да поеме по пътеката на най-твърдия от твърдите Брекзити. Тоест, да излезе от Европейски Съюз без договорка и стартира да търгува по разпоредбите на Световната комерсиална организация.

Ако се стигне до такава степен, това неизбежно ще докара до счупването на всички досегашни върхове за ниски равнища на паунда равнища по отношение на $.

Ето и прогнозите на 3 финансови институции за това до какви стойности може да падне паундът, в случай че се стигне до най-негативния вероятен - сюжет да няма договорка сред Англия и Европейски Съюз, като за облекчение стойностите са преобразувани от долари в левове:

JP Morgan Asset Management
1 паунд=1.91 лв.

Ако сред Европейски Съюз и Англия няма комерсиална договорка и Англия би трябвало да търгува по разпоредбите на Световната комерсиална организация, тя няма да е готова за това, тъй като сега подценява компликациите, съпътстващи сходна търговия. И защото страната няма никаква подготвеност за този сюжет, ще има внезапен спад в износа и вложенията. Това ще аргументи криза, Bank of England ще би трябвало да намали базовият лихвен % до 0%, с което ще се анулира предстоящото му повдигане в края на 2017 година или началото на 2018 година Съответно паундът ще се изравни с еврото и евентуално ще доближи по-ниска стойност от него.

HSBC
1 паунд=1.83 лв.

Британското държавно управление дълго време повтаряше, че е по-добре да няма договорка с Европейски Съюз, в сравнение с да има неприятна договорка. Този вид значи извънредно „ неприятна сделка” за английския паунд. Несигурността във всеки аспект от връзките сред Англия и Европейски Съюз ще скочи внезапно и ще се отрази върху търговията на артикули и услуги, правата на жителите на Европейски Съюз, въздухоплаването, границата сред Обединеното кралство и Ирландия и редица други сфери.

BNP Paribas
1 паунд=1.99 лв.

Излизането на Англия от Европейски Съюз без договорка ще докара до равностоен спад на този, който се получи след референдума. Подобни спадове са неизбежни, тъй като при стопански потрес, валутите понижават цената си, с цел да смекчат резултата от понижените вложения и ползване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР