През последните години значително намаляват кражбите на електроенергия. Това каза

...
През последните години значително намаляват кражбите на електроенергия. Това каза
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Значително намаляват кражбите на електроенергия

През последните години доста понижават кражбите на електрическа енергия. Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на полемика, отдадена на кражбите на електрическа енергия.

 © БГНЕС
„ Точно преди 3 години поставихме началото на тази полемика, а тя е извънредно навременна предвид на това, че следва разпоредбите, които КЕВР изготви за премерване на ел. сила, да влязат в действие. Темата за кражбата на ел. сила е значима, тъй като визира директно комерсиалните сдружения - електроенергийния систематичен оператор, трите енергийни оператора и така нататък, които търпят загуби. На второ място, пострадали сме всички ние, потребителите, защото всяка кражба води до намаление на качеството на предоставяната услуга. И не на последно място – вредите на енергийната инфраструктура и разноските за възобновяване им в пъти надвишават размера на самата кражба “, изясни Петкова.

Тя уточни, че тематиката би трябвало да бъде пречупвана и през призмата на националната сигурност. „ Защото бранш „ Енергетика “ е стожер на националната сигурност “, акцентира енергийният министър.

Петкова съобщи, че за последните три години са положени много старания от всички институции, само че има още доста неща, които би трябвало да бъдат решени. „ Това, което се следи през последните години, е стремежът и на ЕСО, и на трите енергийни оператора е да бъде проследен процесът на кражбата на електрическа енергия. И вследствие на тези дейности кражбите доста са намалели “, разяснява Петкова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР