През последните години великите идеологии, които ни вдъхновяваха и насочваха,

...
През последните години великите идеологии, които ни вдъхновяваха и насочваха,
Коментари Харесай

Как да намерите своето място в света?

През последните години великите идеологии, които ни въодушевяваха и насочваха, се изчерпаха. Останахме без поколенчески насоки, загубихме доста полезности. Обществото се озова в пустиня, в която би трябвало да откри себе си.

Това събитие визира изключително тези, които са на възраст 25-35 години. Младите хора са разкъсвани сред фамилията и работата, търсенето на несъмнено леговище и професионалния триумф.

Какво ни пречи да намерим своето място в света?

Много хора считат, че намирането на място значи реализиране на избран статус. Но да си единствено добра майка, обещаваща служителка или страховит другар не е най-важното.

Целта при еволюцията на личността е да бъде себе си във всяка обстановка, а не да играе роля. Следователно, с цел да намерите своето място в света, би трябвало да се освободите от стандартите и измислените облици, да се стремите да бъдете себе си, а не идеалното олицетворение на някакъв фиктивен облик.

Производителността на труда, напредването в кариерата, конкуренцията, сравнението с другите са фактори за илюзия. Мислим, че смисълът на живота е да стигнем до това, да сме номер едно. Борим се за състезание в фамилията, след това в учебно заведение, след това в института и на работа. Опитваме се да се изкачим по йерархичната стълбица. Но накъде води този път?

„ В капан “, ревността и конкуренцията унищожават нашите стремежи. Отиваме към наложените цели - да станем добър чиновник, да получим покачване - и последователно да ги заместим със личните си стремежи и желания.

За да намерим своето място, по-правилно е да заемем по-сдържана позиция, да вършим това, което ни е в действителност близко и забавно, да се концентрираме върху развиването и реализацията на нашите неповторими гении.

За да получим благоразположението на сътрудниците или да не разстроим фамилията, ние постоянно се трансформираме в хамелеони, приспособявайки се към желанията и упованията на хората към нас. Но всичко това единствено пречи на човек да откри своето място в света.
Музеят на илюзиите още веднъж отвори порти
Музеят на илюзиите в град София отвори порти на прага на 2020-та година и за малко време се наложи като едно от най-любопитните места...
Прочети повече
Как могат хората да изоставен висока позиция, семейство, обещаваща работа?

Какво ще стане, в случай че ненадейно намерят храброст да станат себе си, да чуят желанията си, да престанат да се приспособяват към многото „ толкоз признати “ и „ толкоз нужни “ стандарти?

Ако непрекъснато мислите, анализирате възприятията, само че не вършиме нищо, тогава няма да можете да намерите себе си в действителността.

Ако просто бягате, тогава можете да се измъкнете от възприятията си, да нямате време да ревизирате какъв брой е значимо за вас, дали става дума за вас или действате автоматизирано, по табиет. Вижте дали не сте заседнали в една от тези крайности сега.

За да намерите своето място в света, би трябвало да спрете да се пробвате да се вместите в стандартите, да следвате вътрешните насоки, да си позволите да бъдете себе си. Много по-трудно е, в сравнение с да се заровиш в живот, който не харесваш.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР