През последните години цените непрекъснато се вдигат. Като добавим и

...
През последните години цените непрекъснато се вдигат. Като добавим и
Коментари Харесай

Високи сметки - какво да правим?

През последните години цените непрестанно се подвигат. Като прибавим и инфлацията финансовото състояние на българите става много мъчно.

Цените на главните хранителни артикули, горивата и битовите разноски скочиха нагоре през последните месеци и това накара доста консуматори да вземат. Това ли е единственият метод за справяне с казуса?
Как можем да се оправим със обстановката?
За да сте готови за възможна финансова рецесия би трябвало да спестявате. Спестяването не е прелестен развой. Никой не обича да се лишава от удоволствия, само че от време на време се постанова. За да спестите можете да опитате да вземем за пример да ходите пешком ден или два от седмицата, по този начин ще намалите разноските си за гориво. Ако харчите прекомерно доста за храна на открито пробвайте да се храните преди да излезете, с цел да не сте по този начин привлечени от изкушенията, които се оферират на всички места към нас. Друго, което можете да извършите, с цел да спестите е да ползвате отстъпки в разнообразни магазини. Извадете си карти за отстъпка в магазините, в които най-често пазарувате и спестявайте. В всекидневието ни има разнообразни способи, по които можем да спестяваме без това да изисква доста огромни старания. Например, с цел да намалите сметката за ток, можете да опитате да не държите включени уреди и лампи, които не ползвате непрекъснато. Също по този начин в случай че купувате уреди избирайте такива, които са енергоспестяващи.
Да вземете ли бързи заеми?
Ако ситуацията е в действителност мъчно сега, само че в бъдеще очаквате доходи, можете да вземете бърз заем. Този тип заеми са основани с концепцията да оказват помощ на потребителите в сложни моменти. Неприятностите ни застигат постоянно – значим апарат стопира да работи, изниква ни някакъв здравословен проблем, колата ни се чупи. Когато към всичко това прибавим и високите сметки за храна, ток, парно, гориво, интернет и телевизия и по този начин нататък, ситуацията може да стане сериозно. Бързите заеми са моментно решение на казуса. Те не го вземат решение в дълготраен проект, само че в дадени обстановки са потребен инструмент.

Ако сте решили да се възползвате от бързи заеми обаче, първо добре се запознайте с техните особености. Първото, което би трябвало да извършите е да изберете компания, предоставяща този вид услуга. Този избор от време на време може да бъде комплициран, тъй като на пазара има огромен избор от такива сдружения. Решете какъв заем ви е необходим – на вноски, до заплата, онлайн заем, заем против поръчителство. След това вижте дали компанията, която сте избрали предлага подобен артикул. Прочетете изискванията на компанията, както и отзиви за нея в интернет. Можете да употребявате и уебсайт за съпоставяне на предложения за бързи заеми.
Когато кандидатствате за бърз заем, би трябвало да знаете няколко неща:
- Може да не ви одобрят. Ако кредиторът реши, че нямате задоволително приходи, може да отхвърли настояването ви за заем. Друга причина за отвод е неприятната кредитна история. Има компании за бързи заеми, които отпускат заеми и с неприятно ЦКР, само че те нормално желаят да предоставите гарант или поръчителство.

- Ако получите утвърждение, прочетете контракта си деликатно. Някои от компаниите на пазара имат скрити такси. За това деликатно обсъдете изискванията по заема с кредитния си съветник и се информирайте за крайната цена на заема, който ще вземете.

- Погасявайте вноските си постоянно. Ако не сте сигурни, че ще можете, по-добре не взимайте заем. Просрочията водят до неприятна кредитна история, с която ще ви е доста мъчно да вземете банков или небанков заем в бъдеще.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР