През последните години технологиите навлязоха във всички сфери на живота

...
През последните години технологиите навлязоха във всички сфери на живота
Коментари Харесай

Как ERP системите променят предприятията |

През последните години технологиите навлязоха във всички сфери на живота ни и скоростта, с която те трансформират бизнеса и обществото се усилва с всеки минал ден. Не беше надалеч времето, когато известният визионер и вложител Марк Андрийсън съобщи, че „ софтуерът изяжда света “ и през днешния ден тази наклонност към този момент е забележима за всички.

Безспорно бизнесът е една от областите, в които въздействието на дигитализацията се усеща най-силно. Все повече действия в предприятията се цифровизират, а ERP компании като внедряват нови новаторски системи и приложения за повишение успеваемостта на сдруженията.

Какво е ERP система

ERP (Enterprise Resource Planning) са сложни системи, които ръководят всички бизнес запаси на една компания - финансови, материални и човешки, както и взаимоотношенията с клиентите (CRM), индустриалното обмисляне, продажбите, логистиката, складовите наличия и други


В началото ERP системите бяха налични единствено за огромните предприятия, само че в последно време и по-малките компании имат благоприятни условия да употребяват такива решения. В момента Тим ВИЖЪН България дава опция на дребни и междинни компании да закупят пакет от пет лиценза за най-широко публикуваната ERP система Microsoft Dynamics 365 Business Central с 20% отстъпка, като в допълнение дава и изцяло безвъзмездна българска локализация на софтуерното решение. По този метод компаниите ще могат да спестят до 10 000 лева според от вида на лиценза.



Как се трансформират ERP системите и какво следва

Ето някои от най-интересните промени, които към този момент следим в ERP сектора и занапред ще оказват въздействие върху него.

“Облачни ” (Cloud) ERP системи

Базираните в “облака ” ERP решения набират известност през последните години. Тяхно главно преимущество е, че се заобикалят всички компликации и спомагателни разноски, свързани с локалната апаратура и поддръжка на ERP системата, защото всички данни се намират не на сървърите на предприятието, а в далечен и предпазен център за данни. Това прави този вид решения все по-масови и налични и за най-малките компании.

Бизнес разбори в действително време

Системите за бизнес разбор (Business Intelligence – BI) са един от най-бързо растящите сегменти на бизнес софтуера и това се дължи на все по-комплексните данни, които компаниите събират, както и потребността ръководителите да дават отговор навреме на динамичните промени на пазара. BI софтуерът може да усъвършенства доста взимането на управнически решения, както и работата на целия екип.



Интеграция на ERP и IoT

Интеграцията на ERP системите с така наречен “Интернет на нещата ” (Internet of Things - IoT) ги прави още по-лесни за приложимост и налични за всички отдели и чиновници на компанията. През идващите години в фирмите ще бъдат интегрирани милиарди свързани устройства, които ще генерират данни и ще правят задания по производството, логистиката и контрола на достъпа. Това ще даде на ERP системите още по-големи благоприятни условия да усъвършенстват активността на предприятията и да усъвършенстват тяхната успеваемост.

Вертикална специализация

ERP системите, както и доставчиците на такива решения, все по-силно се специализират в избрани сектори. В резултат следим появяването на профилирани решения или консултантски компании със сериозен опит, експертиза и характерни функционалности в области като търговията на дребно, производството, финансите и други

Изкуствен разсъдък

Изкуственият разсъдък (Artificial Intelligence - AI) е една от най-големите промени в софтуерния бранш и упованията са той последователно да промени предприятията радикално. Добавянето на просветеност и машинно образование последователно води до възникването на напълно нов клас бизнес програмен продукт, наименуван iERP (inteligent ERP). Това ще разшири доста човешкия потенциал и ще спомогне за спестяването на един от най-ценните запаси за хората - времето.

Повече информация за предлаганата от Тим ВИЖЪН България отстъпка при закупуването на ERP от дребни и междинни компании е налична на адрес:
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР