През последните години стана тенденция учениците да качват снимки и

...
През последните години стана тенденция учениците да качват снимки и
Коментари Харесай

Санкции в училища заради компромати във 'Фейсбук

През последните години стана наклонност учениците да качват фотоси и видеа във „ Facebook “ за да унижат обществено собствен връстник. Това наложи и въвеждането на наказания за сходен тип прегрешения. Така да вземем за пример в правилника на 32 СУИЧЕ е записано, че учениците нямат право да популяризират записи, фотоси или други материали в обществените мрежи, компрометиращи престижа на учебното заведение и учебната общественост. При допускане на такова нарушение те подлежат на наказване „ пренасяне в друго учебно заведение “. Заснемането на лица без тяхно познание се смята като нарушаване на учебния ред и в 31 СУЧЕМ, известно още като Бастилията, написа Монитор.

Правилникът на 51 СУ „ Елисавета Багряна “ гласи, че учениците са задължени, ползвайки интернет, да не показват себе си и другите с несъответствуващи фотоси и текст. Това свое обвързване те декларират и в специфична декларация, която се подписва и от техните родители.

По отношение на наказванията учебните заведения имат известна независимост. Някои образователни заведения са въвели глобата пренасяне в друга паралелка.

Така да вземем за пример в 51-во СУ тя може да бъде наложена при допускане на 7 неизвинени отсъствия. В 31-о СУЧЕМ, известно още като Бастилията, възпитаник може да бъде изместен в прилежащ клас, при допускане на 10 отсъствия без уважителна причина. В 32-о СУИЧЕ също е написано такова наказване, което се постанова при прегрешения като тормоз и/или нападателно държание. До пренасяне в друго учебно заведение се стига, когато ученикът е натрупал 15 неизвинени отсъствия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР