През последните години Сингапур се утвърди като рай за някои

...
През последните години Сингапур се утвърди като рай за някои
Коментари Харесай

За по-малко от десетилетие Сингапур може да стане милионерската столица на Азия

През последните години Сингапур се утвърди като парадайс за някои от най-заможните хора в света с композиция от ниски данъци и качество на здравната си система. Интересът, който този проспериращ град-държава провокира измежду най-богатите, е подобен, че след осем години над 13% от възрастното население на Сингапур ще има положение от по 1 милион $ или повече, надминавайки каузи на милионерите в Съединени американски щати, Китай и 12 други азиатско-тихоокеански стопански системи. Това демонстрира нов отчет на международната банка HSBC, представен от авторитетното издание .  

До 2030 година банката предвижда, че единствено 8,8% от възрастните в Съединени американски щати и 4,4% от възрастните китайци ще бъдат милионери. Сред азиатските стопански системи Австралия ще бъде на второ място след Сингапур с към 12,5% от възрастното си население като милионери към този миг, а Хонконг ще бъде на трето място с 11,1%.

В момента Сингапур има втория най-голям % милионери със 7,5%, тъкмо след Австралия (8%), само че пред Тайван с 5,9%. 

Островът от дълго време е считан за буржоазен парадайс: стопански преуспяващ град-държава, който изисква минимални налози от жителите, като в същото време обезпечава прилична мрежа за обществена сигурност. HSBC чака, че ще продължи да усилва позициите си на топ дестинации за експати в региона на технологиите и финансите, защото световните бизнеси и експерти бягат от Хонконг, а богатите китайски жители трансферират капиталите си в страната. 

Сред богаташите, които към този момент са се заселили в този проспериращ град, са Ли Ситинг, създател на най-големия производител на здравно съоръжение в Китай Mindray; създателят на колоса за игри и електронна търговия Sea, Форест Ли; и съоснователят на Фейсбук Едуардо Саверин.

Посочените нагоре числа се отнасят за броя милионери на глава от популацията. В безусловно изражение други страни с по-голямо население ще надминат Сингапур до 2030 година Такъв е казусът с Китай, който до осем години може да има 50 милиона милионери, до момента в който милионерите в Индия може да доближат 6 милиона души.

В момента градът-държава е дом на 5,7 милиона поданици, от които 400 000 са милионери. HSBC пресмята, че в границите на 8 години те ще станат 700 000.

Сингапур не е единствената азиатска страна, където благосъстоянието на популацията ще расте през идващите години. След осем години броят на възрастните в Азия, разполагащи с по над $250 000 може да доближи 350 милиона; в Индия този брой ще се утрои до 60 милиона. Над 2 милиона възрастни виетнамци ще имат най-малко по 500 000 $ до края на десетилетието, изпреварвайки даже сингапурците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР