През последните години съсобствеността се обособява като нова категория недвижими

...
През последните години съсобствеността се обособява като нова категория недвижими
Коментари Харесай

Как се купува луксозна къща за 3.4 млн. евро само с 300 000?

През последните години съсобствеността се обособява като нова категория недвижими парцели, стимулирайки бранша на втори дом в дестинации за почивка.

Този модел, който се ражда в отговор на потребностите на клиентите след Коронавирус пандемията, основава и ново потомство купувачи. Последните се стремят да комбинират деловитост и полза.

Те желаят да имат първокласно жилище, само че и да избегнат всички присъщи за стопанисването на парцела отговорности, последващи покупката.

Този вид благосъстоятелност употребява максимума на жилищния фонд през 12-те месеца на годината.



Именно по тази причина е изцяло реалистично да купите първокласна вила за 300 000 евро, макар че пазарната й цена е 3.4 млн. евро.

Ще купите единствено ⅛ от нея.

Тази процедура е необятно публикувана в Съединени американски щати и интензивно набира известност в Испания, написа eleconomista.es.

В европейската страна пазарът на съсобственост на извънреден втори парцел, ситуиран в топ туристическа дестинация, предлага куп атрактивни благоприятни условия.

Много постоянно става дума за първокласни имения на стойност от 2.4 до 3.4 млн. евро, които се продават на части от по ⅛.

Срещу 300 000 евро може да станете съсобственик и да разполагате с 6 седмици, през които да населявате къщата. Две от тях са в разгара на сезона.

Като съсобственик нямате отговорности във връзка с ръководството на дома. С всичко се занимава компания-посредник, на която плащате по 350 евро на месец. В услугите й влизат разноски по поддръжка, заплащане на битови сметки, обезпечаване, разчистване и градинарство.

Самото систематизиране на седмиците се прави година за година и шефът на парцела се ангажира с това оптимално да се съобрази с желанията на съсобствениците.

По калкулации, единствено в Южна Европа има 18 млн. недвижими парцела, които се населяват единствено 15% от времето. Тази нова ниша на пазара употребява този капацитет, с цел да удовлетвори потребностите на клиентите от първокласно ваканционно жилище на преференциална цена.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР