През последните години пазарът на смартфони се промени. Цените на

...
През последните години пазарът на смартфони се промени. Цените на
Коментари Харесай

Xiaomi залага на флагмански смартфони с достъпни цени

През последните години пазарът на смарт телефони се промени. Цените на флагманите потеглиха нагоре и топ моделите им към този момент доближават 2000 лева и даже повече. Това обаче не значи, че технологиите, които най-често се оферират при тези модели, са недостъпни.

Xiaomi има малко по-различен метод. Компанията залага на метод, който комбинира по-достъпни цени на устройствата с много по-мощен хардуер от предстоящото за дадения ценови клас. Част от тактиката ѝ е и стартирането на на практика два флагмански модела всяка година. Преди 2 месеца компанията показа три модела, измежду които и. И двата модела идват със съществени спецификации, само че малко по-различен фокус.

Магията на киното в джоба

Първият модел е Xiaomi 11T. Той е ориентиран към феновете на мултимедията и изключително на правенето на фотоси и клипове. Той продължава концепцията Cinemagic на Xiaomi за да я направи по-достъпна. Cinemagic е композиция от хардуер и програмен продукт, които са подбрани за основаването на наличие с високо качество и надлежно за потреблението му в подобаваща среда.

Xiaomi 11Т е създаден напълно в духа на Cinemagic - светът на кинематографията - и всичките му спецификаци и благоприятни условия отразяват това. Създаването на Cinemagic наличие изисква камери от висок клас. Смартфонът разполага тъкмо с това, като има тройна камера. Тя предлага една 5МР телемакро камера с 2-кратно нарастване, една 8МР камера с ултраширокоъгълен обектив и съществена камера с широкоъгълен обектив. Последната предлага и 108МР датчик от висок клас. Предната камера е 16МР.

Изкуствен разсъдък може да ръководи настройките и обработката на фрагментите, с цел да подсигурява високи резултати при всички обстановки и условия на снимане. На разположение са и голям брой режими, в това число за нощни фотоси с time-lapse функционалност, Time Freeze и други

Записването на видео също следва условията на Cinemagic. Xiaomi 11T разполага с режим за професионално видеозаснемане, филтри, запис на занимателен каданс, HDR и даже аудио зуум, който следва увеличението на картината. Поддържат се записи в няколко резолюция, в това число 4K.

Мощните камери изискват отговарящ хардуер, с цел да могат да работят добре. За да извърши концепцията Cinemagic, Xiaomi 11T Използва мощен процесор MediaTek Dimensity 1200-Ultra с 8 ядра, създаден по 6nm технология, както и 9-ядрен графичен процесор ARM Mali. Процесорът предлага 22% увеличена мощ по отношение на предходния модел и 25% усъвършенствана консумация на сила Оперативната памет е 8GB, като към нея има и 128GB или 256GB памет за файлове.

Дисплеят на 11T също е от висок клас, като е 6.67-инчов AMOLED с пикова бляскавост 1000nits, над 1 милиарда цвята, FHD+ резолюция и HDR10+ поддръжка. Освен това е предпазен от Corning Gorilla Glass Victus, има режим за четене, както и за компенсиране при мощна слънчева светлина. Дисплеят поддържа 120Hz освежаване на картината с технологията AdaptiveSync. Чрез нея опресняването се управлява автоматизирано според от наличието и по този начин се реализира най-благоприятен баланс сред качество на облика и консумация на сила. На разположение са и Dolby Atmos представители за по-високо качество на звука.

Xiaomi 11T разполага и с много мощна батерия. Тя е с потенциал 5000mAh и поддържа 67W бързо презареждане, което обезпечава цялостен заряд за към 36 мин. Така Cinemagic прекарването няма да бъде прекратено от дефицит на сила. Цените на 11T са надлежно 999 лева и 1099 лева според от вградената памет.

Елегантен и мощен – Xiaomi 11 Lite 5G NE

Вторият нов модел, с който компанията приключва 2021 година е Xiaomi 11 Lite 5G NE. Той е ориентиран към потребителите, за които е значим цялостният елегантен дизайн и грациозен жанр на смарт телефона, само че и желаят да разполагат с настоящите мощни технологии в по-компактно устройство. Този модел е тъкмо подобен. Той тежи едвам 158 гр. и е с дебелина 6.81мм., като идва в няколко привлекателни цвята, които подчертават елегантността на корпуса, който пък е стъклен с матирано покритие.

По-малките размери не значат взаимни отстъпки с хардуера. Xiaomi 11 Lite 5G NE разполага с 6,55-инчов AMOLED екран с Dolby Vision технология, FHD+ резолюция, HDR10+ и 800nits пикова бляскавост. Опресняването на картината е до 90Hz, като екранът разполага и с режимите за четене, за компенсиране на слънчева светлина, като другия модел.

Xiaomi 11 Lite 5G NE също има тройна камера. Тя включва 8МР ултраширокоъгълен обектив, 5МР телемакро камера и 64МР съществена камера. Предната камера е 20МР. На разположение са доста от същите функционалности, в това число и изкуственият разсъдък, видео филтрите и така нататък Има и специфични режими за влогове за по-лесно основаване на клипове за обществените мрежи.

Смартофнът слага фокус и върху бързата връзка. Затова разполага с 5G поддръжка и процесор Snapdraogn 778G на Qualcomm. Идва в няколко версии с 6GB или 8GB RAM и 128GB или 256GB памет с място за microSD карти. Тези спецификации обезпечават постоянна работа на устройството при всички ежедневни обстановки.

По-малките размери на телефона не значат дефицит на сила. Батерията е с потенциал 4250mAh и поддържа 33W бързо презареждане. Цените на Xiaomi 11 Lite 5G NE стартират от 799 лева и доближават 849 лева Устройствата са налични в формалната комерсиална мрежа на Xiaomi в България, както и в формалния.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР