През последните години паркът работи усилено за подобряване на средата

...
През последните години паркът работи усилено за подобряване на средата
Коментари Харесай

Интерактивна игра превръща Софийския зоопарк в състезателен куиз

През последните години паркът работи интензивно за възстановяване на средата и към този момент се е трансформирал в най-посещавания общински обект. Грижите са освен за обиталищата на животните, само че и за прекарването на най-важните гости - децата.

От седмица в парка има интерактивна игра с идея, която забавлява и образова гостите на животните.

“Мисия за детективи ” е особено създадена от Банка ДСК и Mastercard. По занимателен и трогателен метод за децата се срещат с детайлности от живота на застрашените от изгубване жители на софийския зоопарк. В поредност от провокации децата би трябвало да обикалят зоопарка и да открият разнообразни любопитни обстоятелства за неговите жители.

Още в първия ден от стартирането на играта в Зоопарка можеха да се видят десетки фамилии, водени от разчувствани дребни детективи из всички кътчета на парка в търсене на отговори на въпросите от приложението.

Целта на акцията е да се насочи вниманието към идеята за запазване на местообитанията на сериозно застрашените скотски типове. Чрез интерактивната игра „ Мисия Зоо детективи “ двете компании поддържат значимата тематика за екологичното обучение и построяването на природозащитно съзнание в обществото и младите, в частност.

“Пътят към възстановяване на знанието на децата за дивата природа е посредством интерактивни занимания като тази игра. Ние, като банка, сме ангажирани от дълго време с поддръжката на децата в посока възстановяване на образованието и преодоляване на умения, които ще им оказват помощ в бъдеще - както за финансовата им просветеност, по този начин и за възстановяване на света, в който ще живеят. Радваме се, че в лицето на MasterCard и Софийски зоопарк имаме съидейници, с които работим сполучливо ”, показа Михаела Темелкова, ръководещ шеф пазар „ Ежедневно банкиране ” по време на формалния старт на играта “Мисия Зоо детективи ”.

Играта може да изтеглите гратис посредством сканиране на QR код на входа на Зоопарка. Той е отворен всеки ден от 8:30 до 17:00 часа.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР