През последните години нашумяха така наречените суперхрани, които служат за

...
През последните години нашумяха така наречените суперхрани, които служат за
Коментари Харесай

Лечение със суперхрани - мит, мода или истина?

През последните години нашумяха по този начин наречените суперхрани, които служат за лекуване, детоксикация и набиране на всевъзможни хранителни субстанции – мит или истина е това и за какво е цялата еуфория към тях?

Суперхраните не са нещо основано или измислено от хората. Те съществуват в природата и са се употребявали в предишното и през днешния ден като храни и добавки, стимулиращи тялото, мозъка и имунната система.

Обикновено храните съдържат едно-две неща, които способстват на организма, до момента в който при суперхраните това е богат набор от витамини и минерали, които въздействат необятно на голям брой фактори. Те се борят против избрани радикали и въздействат на оздравителните процеси в тялото. Влияят върху стареенето на клетките и се борят със свободните радикали.

Зелени

Пшеничена трева, спирулина, хлорела, спанак, кейл и други – Това са зелени растения богати на протеини, минерали и потребни за микробиомата бактерии.

Спирулината да вземем за пример е богата на витамините от В комплекс и витамин Е. Тя чисти холестерола, контролира кръвната захар и кръвното налягане и е мощен анти-токсин. При натравяния може да се употребява за извеждане на нездравословните субстанции от организма.

Ядки и плодове
Ето коя е суперхраната на бъдещето
Eдин плoд, пoзнaт и изпoлзвaн oт вeкoвe, мoжe дa ce oкaжe cупeрхрaнaтa нa бъдeщeтo, cъoбщи eлeктрoннoтo издaниe Mеdiсаl Xprеss. Хлeбнo...
Прочети повече
Такива са асай, боровинки, червени боровинки, годжи бери, нар; макадамия, сурово какао и кокос.

Асай или акай е плод, който наподобява на боровинките, само че е с по-кисел усет. Той сходно на тях работи антиоксидантно, пречистващо и противовъзпалително.

Годжи бери се среща в сушен тип на пазара. Той е необятно използван в китайската и източната медицина от хиляди години. Фибрите и антиоксидантите, които съдържа при храносмилането си освобождават сила и горят повече такава, за това се смята като подобаващ за непотребните килограми, регулирането на тежестта и кръвната захар.

Суровото какао е извънредно потребно за заздравяването и еластичността на кръвоносните съдове. Регулира съня, тъй като усъвършенства притока на кръв към мозъка, а корите му са употребявани за лекуването на кожни проблеми и при варенето на отвари за червата и храносмилателната система.

В древността е съществувал бит на по този начин наречената „ Какао гала “. Това е обред, при който група от хора се свързват дружно, медитират, насочат благодарността си към боговете и лечебната мощ на какаото и отпиват от „ черното злато на боговете “.
Суперхраната, която убива раковите кафези
Плодовете на растението хинап, идващи от Азия, убиват раковите кафези. Това откриха нови лабораторни проучвания, резултатите от кои...
Прочети повече
Такива са алое вера, ехинацея, джинджифил, гинко, куркума, анасон и други.

Алое вера – за него споделят, че е растението на безсмъртието. Помага при изгаряния, открити рани и вътрешни рани в стомаха и чревните пътища. Има антибактериални свойства, които стопират и унищожават развиването на нездравословните за организма бактерии.

Ехинацеята работи позитивно при астми и гъбични инфекции. Тя понижава признаците на екзема и въздейства удобно на кожата.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР