През последните години напълно заслужено се говори все повече се

...
През последните години напълно заслужено се говори все повече се
Коментари Харесай

Италианска инвазия: 20 играчи от Апенините в Топ 200


През последните години изцяло справедливо се приказва от ден на ден се възхода на италианския тенис. Млади гении като Яник Синер, Матео Беретини и Лоренцо Музети утвърждават от ден на ден престижа си в Тура, като понастоящем и тримата са в Топ 25 на международната класация. Това обаче е единствено върхът на айсберга.

Днешното възобновяване на ранглистата е изцяло красноречиво доказателство, че тенисът в Италия го чака ярко бъдеще. В Топ 200 на класирането към този момент има цели 20 италиански тенисисти. Казано с други думи – 10% от топ играчите в света идват от Апенините.

Сред тях има цели 10, които са на възраст до 21 години. Най-млади са 19-годишните Лука Нарди (№130) и Франческо Маестрели (№185), а най-възрастен – 35-годишният Фабио Фонини (№64). Нарди все по-често е определян като идната огромна вяра на италианския тенис, като напълно неотдавна ние също му обърнахме особено внимание.

Тази седмица италианците в Тура ще имат опцията да донесат още популярност на своята татковина, защото цели шестима от тях са в главната скица на ATP 250 шампионата в Неапол. Матео Беретини чака Роберто Карбайес Баена или квалификант на осминафиналите, а Лоренцо Музети ще стартира присъединяване си против Ласло Джере или състезател от пресявките.

Фабио Фонини ще играе с Юго Грение на старта, а Лука Нарди и Флавио Коболи ще се изправят надлежно против Корентен Муте и Миомир Кецманович. Другият представител на домакините – Лоренцо Сонего, ще играе с шестия в схемата Себастиан Баес.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР