През последните години много се говори за силанизиране на детските

...
През последните години много се говори за силанизиране на детските
Коментари Харесай

Как силантите пазят детските зъби?

През последните години доста се приказва за силанизиране на детските зъби (поставяне на силанти), като средство да се понижи рискът от развиване на кариеси и да се усъвършенства общото здраве на усмивката на малчугана. Вижте какво съставляват силантите и по какъв начин в действителност пазят детските зъби.

Зъбните са фино покритие , което зъболекарят слага върху вдлъбнатините на детските непрекъснати кътници, с цел да са по-добре предпазени.

Кътниците са, с които с дъвче храната. Те са грубовати, имат естествени вдлъбнатини. Съвсем обикновено е в тях да остават частици храна и да се развиват бактерии, поради които след това да се образуват кариеси. 

И най-хубавите четки за зъби, и най-съвестно четкащите хора не съумяват постоянно съвършено да почистят кътниците. Дори възрастните не четкат съвършено зъбите си всякога, какво остава за много по-нетърпеливите деца.

Когато изникнат, детските кътници не са толкоз устойчиви към повреждане , колкото са тези на възрастните. Емайлът не е толкоз компактен и мощен първоначално. Той става подобен с годините.

Флуоридът укрепва зъбния гланц, само че е мъчно да се слага постоянно в тези вдлъбнатини.

 Добави изложение
Ефективни ли са силантите?
Силанизираните е по-малко евентуално да развият кариеси . Все отново е добре да се консултирате с един-двама детски зъболекари, на които имате доверие, с цел да чуете и тяхното мнение.

Силантите " понижават " дълбочината на вдлъбнатините на детските кътници, което прави по-малко евентуално в тях да попадне храна и почистването им надалеч по-лесно и дейно.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР