През последните години испанците са по-малко склонни да сменят жилището

...
През последните години испанците са по-малко склонни да сменят жилището
Коментари Харесай

Испанците не продават жилищата си

През последните години испанците са по-малко склонни да сменят жилището си. Според имотните регистратори междинното време, в което испанците живеят в едно жилище, в края на 2021 година е бил 16,4 години. Това е с 5% повече спрямо 2020 година и повече от двойно повече от цифрата от 2009 година

Откакто доближи дъното през 2009 година (средно 7,3 години), той пораства устойчиво, повече от два пъти единствено за десетилетие.

Националната мрежа за недвижими парцели Donpiso отдава тази наклонност на ниското равнище на строителство на нови жилища в Испания през последните години, което лимитира опцията на купувачите да се реалокират.
 
„ По време на годините на балона бяха продадени над 300 000 нови жилища, а в този момент имаме приблизително към 70 000 единици годишно. Това значи, че няма задоволително предложение и по-малък оборот от къщи, което също може да повлияе на тази цифра “, споделя Емилиано Бермудес, заместител общоприет управител на Donpiso.

Къде да си купите на ниска цена парцел в Испания

През последните години едвам 20% от продадените къщи в Испания са били ново строителство. И това значи, че множеството от интервенциите са осъществени на вторичния пазар. Бермудес напомня още, че банките са стегнали условията за издаване на жилищни заеми след спукването на " балона " на пазара на недвижими парцели, което пречи на доста фамилии да търсят нов дом.
 istock istock
В средносрочен проект ще има смяна в наклонността, съгласно Donpiso. „ Оборотът на жилища ще се усили през идващите години, тъй че чакаме смяна в наклонността по отношение на това, което е записано до момента “, предвижда Бермудес.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР