През последните години активно се говори за превръщането на Варна

...
През последните години активно се говори за превръщането на Варна
Коментари Харесай

Евтина седмица във Варна – зимно изкушение за туристи преди 90 години

През последните години интензивно се приказва за превръщането на Варна в туристически център освен през летния сезон, а целогодишно. Оказва се, че този блян се прокрадва много по-назад във времето. Преди близо 90 години тогавашната администрация на града подхваща съобразителна стъпка, с цел да притегли посетители в града и през студените месеци. Така през 30-те години на предишния век варненци насочат една необикновена покана към цяла България. Справка с периодическия щемпел по това време разкрива детайлности за „ Евтината седмица във Варна “ или обичайната зимна седмица. Провежда се през януари. За сполучливото ѝ случване авансово са разпечатани рекламни проспекти, публикувани из цялата страна от специфични лица.

Зимна Варна изкушава туристите с 70% понижение на билетите от БДЖ за в двете посоки пътешестване, 40 % понижение на цените в хотелите и 10% понижение в заведенията за хранене.

Като съществена атракция се сервира опцията на Богоявление гостите да видят единствена по рода си гала – мятане на кръста в морето.

Освен това има богата стратегия от ежедневни концерти, театрални представления, параходни екскурзии, автобусни екскурзии до близки местности. Отворени са аквариума, археологическия музей и морския музей. Заведенията се надпреварват в предложенията си за положително изкарване. Четат се реклами като „ Къде зимна Варна най-добре ще ви приветствува “. Сред най-интересните предложения е тази на ресторант „ Сунгурларски мискет “. Неговият притежател афишира, че предлага най-прочутите еликсири на винарската маза, „ задоволявайки всички усети за доброкачествени питиета и първокачествени закуски “. Освен това подсигурява положителни другарства в едно от най-уредените варненски заведения, където преживяваното ще бъде ненадминато при радиомузика от целия свят.

Специално издигната арка в града посреща с „ Добре пристигнали “ множеството посетители от страната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР