През последните две седмици след направени проверки от Столичния инспекторат

...
През последните две седмици след направени проверки от Столичния инспекторат
Коментари Харесай

Фандъкова: Не слагам чадър върху нито една фирма за ремонтите в София

През последните две седмици след направени инспекции от Столичния инспекторат е открито, че откъм техника и соли компаниите имат подготвеност за снегопочистване. Оттук нататък остава организацията. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила.

Техниката ще бъде ситуирана на 68 стоянки, с цел да не се губи време при сигнал за снеговалеж. Остава засилен и контролът – единствено за една непочистена спирка санкцията е 2000 лева, а за неизчистени 5% от пътното платно не се заплаща въобще. Фирмите са наясно с тези санкции. От първите минути на снеговалежа компаниите имат задача да обработват улиците, по които се движи градският превоз. Те обаче имат и задача да влизат в улиците в кварталите, като за задачата те са се оборудвали с по-малки снегорини. По новите контракти машините са със стандарт Евро 6, посочи градоначалникът.

По думите й чистотата на въздуха е най-голямото предизвикателство пред огромните градове. За да могат София и България да излязат от последните места в класациите, би трябвало да работят много по-смело. Идеята е в идващите години да се обърне съществено внимание на контрола, с цел да сме сигурни, че колите, които излизат на улицата, дават отговор на съответните стандарти. Това са ограничения, които се подхващат на европейско равнище за 10-20 години напред, съобщи Фандъкова.

Тя означи, че през последните години в София има много сериозен прогрес в региона на градския превоз. Само за 4 година подменихме над 50% от рейсовете, намалихме междинната възраст от 30 на 9 година Вече обявихме и първата процедура за електробуси, сподели столичният кмет.

Тя прикани за схващане от страна на водачите към велосипедистите, с цел да стане въазможно разширявянето на мрежата от велоалеи в столицата.

Почти няма компания, изпълняваща поправки в София, която да не е глобена. Не поставям чадър върху нито една компания. При такова голямо строителство обаче няма по какъв начин да няма неточности, сподели още Йорданка Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР