През последните две години са инвестирани над 1,2 млн. лв.

...
През последните две години са инвестирани над 1,2 млн. лв.
Коментари Харесай

Над 1,2 млн. лв. инвестира МОН в астрономически обсерватории и планетариуми

През последните две години са вложени над 1,2 млн. лева за съоръжение на 8-те астрономически обсерватории и планетариуми – центрове за поддръжка за личностно развиване. В тях са обхванати над 4000 възпитаници и сме стимулирани в идващите години да надграждаме тези резултати. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на откриването на третото издание на самодейността „ Ало, Космос! Говори България. “

Министърът на образованието съобщи, че и тази година МОН планува да влага нови 900 000 лв. за съоръжение и обзавеждане на модерни кабинети за работа в другите посоки в тези центрове, към които се включват и 8-те астрономически обсерватории и планетариуми, оповестява МОН.

„ Най-много ме радват будните лица, които виждам в тази зала. За да достигнем звездите са ни нужни жадни за познания деца, както и учители и ментори, които могат, знаят и са стимулирани да дадат най-хубавото от себе си “, сподели в приветствието си към учениците той.

По думите му откриватели се основават с поредни старания от най-ранна възраст и по тази причина от ден на ден се приказва за използване на положителни новаторски практики и разпространението им измежду педагогическите експерти, за надграждащи квалификации.

Министърът благодари на уредниците на събитието от Атлантическия клуб и техните сътрудници. Според него фестивалът " Ало, Космос! Говори България! " може да бъде част от една новаторска STEM мрежа от събития и действия, която да стимулира децата и учениците към специалностите на бъдещето, към физиката, инженерните науки и към математиката. „ Успехът ни идва през погледа към космоса и в търсенето на опция да вдъхновим младежите, с цел да гледат звездите “, сподели министър Галин Цоков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР