През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние

...
През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние
Коментари Харесай

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха доста въздействие върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

Очакването за по-високи лихвени проценти оказва резултат върху пазарите за повече от две години, като в средата на 2023 година доближава до основен миг. Федералният запас ги резервира постоянни на осем от последните си девет съвещания, в това число и по време на това, което се организира на 12 юни, откакто през последния стопански цикъл ги увеличи 11 пъти.

Понастоящем малко анализатори се съмняват, че лихвите ще стартират да спадат, до момента в който инфлацията, която през май възлезе на 3.3%, продължава да бъде овладявана. Основните класове активи реагираха по друг метод на по-високите лихвени проценти.

Цените на криптовалутите спаднаха дружно с други високорискови активи, до момента в който доста първични материали, в това число петролът, се покачиха при започване на 2022 година, въпреки че тези скокове бяха краткотрайни. Тъй като нарастването на лихвения % по фондовете на Федералния запас се забави, а по-късно спря през 2023 година, наподобява, че и петролът, и криптовалутите се стабилизираха.

Освен това стойностите на криптовалутите спаднаха дружно с други рискови активи, когато Федералният запас разгласи желанието си да увеличи лихвените проценти през ноември 2021 година и през цялата 2022 година

Въпреки това неустойчивостта в банковия бранш накара доста търговци да се извърнат към тях, вярвайки, че бъдещите нараствания на лихвите ще бъдат по-малко нападателни. Тъй като лихвените проценти по 10-годишните държавните облигации доближиха своя връх през октомври 2023 година и след това спаднаха, по-рисковите активи нарастнаха.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР