През последните два месеца Кремъл е активизирал мрежата си от

...
През последните два месеца Кремъл е активизирал мрежата си от
Коментари Харесай

Данилов: Русия опитва да скара украинските военни с политиците, използвайки шпиони

През последните два месеца Кремъл е засилил мрежата си от скрити шпиони в Украйна – защото схваща, че не може да победи по боен път, Москва се пробва да реализира това като предизвика вътрешна дестабилизация.

Това съобщи секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов в изявление за The Times. По думите му, Русия има своите сътрудници в разнообразни държавни структури, в това число службите за сигурност – било им е подредено да подкопават единството на страната.

Данилов разяснява, че съветските шпиони се стремят да посеят ерес сред президента Володимир Зеленски и главнокомандващия ВСУ Валерий Залужни. Кремъл желае да вбие чеп сред политическите и военните водачи, разпространявайки лъжливи разкази. Русия се пробва да разпалва антидържавни настроения измежду популацията, сътрудници на Кремъл преследват съпруги и родственици на украински военни и военнопленници, вършат опити да провеждат „ антивоенни манифестации “.

" Идеалната обстановка за Русия и Путин е връщането на Украйна към положението на неуправляемост и цялостна безредица, което тя претърпя през 1917-1921 година, когато войната се водеше от вътрешната страна... Тези ограничения преследват задачата за основаване на сериозен отрицателен публичен декор, за посяване на отчаяние и меланхолия, увеличение на каузи на склонните към компромис и понижаване на каузи на тези, които имат вяра в успеха, което в последна сметка би довело до държавен прелом. " – разяснява секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна.

Русия засилва работата на своите шпиони на фона на оскъдните достижения на руснаците на източния фронт, защото Путин обезверено се стремеше да реализира важен триумф до началото на президентските избори през март, добавя той.

" Допуснахме огромна неточност през 1991 година, когато не закрихме Комитет за Държавна сигурност (на СССР), а просто променихме названието на СБУ (Служба за сигурност на Украйна – б.р.), а метастазите на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) останаха. " – отбелязва Данилов, като припомня, че при президентския мандат на Виктор Янукович СБУ още повече е била инфилтрирана с фрагменти на съветската ФСБ.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР