През последните дни в мрежата силно се увеличи количеството клипове,

...
През последните дни в мрежата силно се увеличи количеството клипове,
Коментари Харесай

Смисълът на украинския садизъм. Как да превърнем преимуществото на противника в негова слабост

През последните дни в мрежата мощно се усили количеството клипове, които демонстрират закононарушенията на украинските военни.

Те се показваха и преди. Гаврите на украинските нацисти над военнопленниците, разстрелите, живите изгаряния бяха запечатвани на лента от първите дни на СВО. Освен това първите сходни клипове (обесвания, изпепелявания, разстрели и прочее) се появиха в Интернет още през 2014 година. Тогава жертвите на украинските нацисти бяха по този начин наричаните сепаратисти - хора, които не одобриха държавния прелом и пробвали се да му окажат опозиция.

Но има и основна разлика.

През 2014 година формалната украинска агитация твърдеше, че всички клипове са имитации, които би трябвало да компрометират “светлите хрумвания на Майдана ”. В началото на 2022 година, с изключение на опитите да показват за имитации военните закононарушения на ВСУ, собственоръчно запечатани от украинските военни, украинските управляващи също, за всеки случай, когато към този момент е невероятно да се отхвърля осъществяването на закононарушението, се базират на това, че става дума за единични случаи, в някои случаи даже дадоха обещание да проведат следствия (макар и не проведоха). Освен това формалните представители на украинските управляващи обществено приканиха своите военни да не снимат военните закононарушения или най-малкото да не споделят клипове в интернет, обяснявайки, че по този начин те подкопават доверието и съчувствието към Украйна по света.

Сега всичко се промени до основи. Клиповете се появяват един след различен. На тях се виждат разстрели и изтезания на съветски военни, безсърдечни разстрели и изтезания на цивилни, упрекнати, че са си сътрудничели с съветските управляващи (основно “виновни ”, че са прибирали съветска филантропична помощ). При това последният път украинските управляващи се пробваха да отхвърлят ролята на ВСУ към военните закононарушения преди няколко месеца (в началото на октомври), когато се появи клипчето с нациста Жорин, на което се виждат резултатите от разстрела от украинци на цивилни в Купянск.

Впрочем, още тогава Геращенко (съветник на вътрешния министър на Украйна) съобщи обществено: “Обявен е лов на колаборационисти и техният живот не се пази от закона. Нашите специфични служби ги унищожават, разстрелват ги като прасета ”.

След това от формален Киев не прозвуча и една дума на наказание, нито заричане да се организира следствие на военните закононарушения и закононарушенията против човечеството, осъществявани от ВСУ и специфичните служби на Украйна. Само украинското Министерство на външните работи осъди европейците, възмутени от закононарушенията на ВСУ, откакто информацията за тях доближи подобен мащаб, че към този момент стана невероятно да се пренебрегват.

Ние изцяло явно си имаме работа с новата осведомителна тактика на украинските управляващи. Най-чудовищните закононарушения на режима не се крият, както преди, а в противен случай - акцентират се. С какво може да се свържи тази смяна на осведомителната политика на киевския режим?

Първо ни хрумва, че в изискванията, когато на фронта се появи доста количество мобилизирани руснаци, киевските управляващи се пробват да провокират суматоха измежду роднините им, като тласнат последните към митинги, дестабилизирайки ситуацията в Русия. Такава задача, без подозрение, е сложена, само че съществена ли е за неочакваната осведомителна неприкритост на Украйна във връзка с осъществяването на военни закононарушения и закононарушения против човечеството от военните? И преди Украйна се опитваше да натиска роднините на съветските военни. Звъняха от мобилните телефони на убитите на техните съпруги, деца и майки. Злорадстваха. Звъняха по добитите бази с телефони на съветски военни, лъгаха роднините, че техният наследник,/мъж/брат е погубен и впрочем.

Ако подобен метод се оказваше неефикасен, то е ясно, че зверствата в кадър ще провокират само настървение и предпочитание да се отмъсти на убийците. Освен това гаврите над цивилните край Харков и Херсон очевидно не може да служат като деморализиращ фактор за роднините на съветските военни. Напротив - това убеждава, че страната се бори с безспорното зло, с пъклен режим.

Затова мисля, че главната задача на новата осведомителна тактика на Украйна е да обвържат целия народ, преди всичко военните, с кръв.

Украйна към началото на ноември, съгласно Министерството на защитата на Русия, окончателно загуби повече от 70 хиляди военни. Това съответствува почти с данните на американските специалисти, които правят оценка общите загуби на фронта на повече от 100 хиляди безвъзвратни и повече от 300 хиляди общи загуби на ВСУ, украинските специфични служби и воюващите за киевския режим задгранични наемници.

Към началото на СВО в състава на ВСУ и в запас на първа линия се числяха повече от половин милион души с военен опит, главно участници в интервенциите в Донбас. Всъщност през войната в Донбас са минали доста повече жители на Украйна, само че кой умира, кой офейква, кой се самоубива след уволняването в ресурс, кой става неработоспособен. Затова общото количество на имащите военен опит военни и резервисти въпреки и да е над половин милион, се оказва по-малко от в началото предстоящото.

В последните талази готовност набират в армията нискокачествен и безусловно нестимулирани хора. Те са без опит в бойни дейности, мнозина въобще не са служили, по-рано отлагайки службата по болест (като предписание с рушвет на военната комисия), които не желаят да служат, а още повече да водят война. Наборът във ВСУ се организира най-много в Югоизтока. От Киев и Западна Украйна набират доста по-малко.

Подготвените или минимум стимулирани бойни сили на режима на Зеленски са изчерпани. Киевската власт към момента може да поддържа на предходното ниво числеността на частите си, само че качеството се е снизило внезапно. Желаещите да водят война до последно са до забележителна степен избити, а тези, които остават, избират да дезертират, или да се предадат в плен. Дори виждайки обстановката в Донбас, където след доста месеци упорита защита внезапно един след различен започнаха да падат опорните точки и възли на защитата на украинските войски, се вижда, че съпротивата на ВСУ е паднала доста.

Междувременно Съединени американски щати сложиха пред Зеленски задачата да сдържа зимното нахлуване на съветската войска, да я обезкърви в защита и по този начин да сътвори предпоставки за по-голяма неустойчивост на Москва в предлагания от Съединени американски щати формат на спокойно съглашение. Напомням, че Америка би трябвало да си развърже ръцете от Европа за битка с Китай, само че по този начин, че Русия да остане обвързана на Запад и да не може да помогне съществено на своя помощник.

За осъществяването на задачата, сложена от Съединени американски щати, би трябвало да се накара наличният нискокачествен материал, постъпил във ВСУ, да води война до последно. Но по какъв начин?

Мисля, че концепцията е била американска. Впрочем не е значимо. Запълнилите мрежата клипове със зверските разправи на ВСУ над цивилните и съветските военни би трябвало да провокират и ще провокират ответна реакция. Украинските бойци ще бъдат доста по-рядко вземани в плен. В разгара на багра никой няма да се рови дали боецът е прострелял към този момент вдигнал ръце зложелател или подобен, който още се съпротивлява. Това е постоянно известно само на стрелялия. А и приклещения в някое мазе съперник може дълго и уморително да се умолява да се съобщи, а може просто да се хвърлят гранати и да се продължи нататък. И опитът на вражеския боец да се съобщи може “да не бъде видян ”, в случай че той преди този момент е изстрелял по нашите всичките си патрони.

И никаква власт, никакви увещания тук не може да създадат нищо. Чувството за отплата за починалите приятели е една от главните движещи и мотивиращи боеца сили. Демонстративното ликвидиране от съперника на цивилни и предали се, провокира закономерно озверяване.

Така че неочакваната украинска “откритост ” във връзка с военните закононарушения и закононарушенията против човечеството, осъществявани от ВСУ, съдържа доста тъничък, само че работещ психически проект. Водоснабдителна система на РФ ще са доста по-малко склонни да вземат представители на ВСУ в плен. Украинските военни за тях дефинитивно ще се трансфорат в същите нацисти, като “азовците ” и впрочем представители на националните батальони.

Така мобилизираните в последната вълна жители на Украйна, които не желаят и не могат да водят война, са лишавани от Киев от опцията да се предадат. Поставят ги сред чука и наковалнята: в случай че правят отстъпка от позициите - ще бъдат разстреляни от личните си нацисти, в случай че се опитат да се предадат - има късмет побеснелите от оповестените в Интернет клипове с изтезания и разстрели на техните приятели съветски бойци да “не виждат ” опита за предаване. Единственият късмет да оцелеят е да стоят до край.

Трябва два кажем почтено, че този механизъм ще работи. Бойците на фронта нямат нито време, нито сили, нито предпочитание да обясняват кой в последна сметка е нацист, а кой е бил заловен за ВСУ от седянката на село. Убийствата от украинци на пленници и цивилни, гаврата с тях одобряват всеобщ темперамент. Херсон е трансфорат от ВСУ в голям концлагер за останалото там население. Носещият униформа на ВСУ рискува даже повече, в сравнение с в носещият в края на Великата отечествена война униформа на Секретен сътрудник (не е значимо дали е бил елементарен боец, готвач, водач, телеграфист или офицер, служил в бойна част или зондеркомандо ”.

Според мен единственият метод, в случай че не да се предотвратят (не могат да бъдат предотвратени сега) ексцесии, вследствие на които украинската войска фрапантно ще понижи способността за капитулация, е разпръскването листовки над позициите им, в които се изяснява, че по отношение на всеобщите закононарушения, осъществени от ВСУ против цивилното население и съветските военни, най-безопасният метод за предаване е групово, по авансово съглашение.

Когато цяла част се съобщи, още повече се съобщи без пердах, съвсем невероятно е да се преструват, че предаването “не е било видяно “. А и в подобен миг няма настървение, както а в разгара на борбата. Следователно гаранцията за оцеляване е съвсем стопроцентова (освен в случай че самите украинци не покрият предалите се с артилерийски огън).

Освен това на бойците от ВСУ би трябвало да бъде обяснено благодарение на листовки и радиопредавания на техните позиции, че продължавайки да оказват опозиция, те стават съучастници във военни закононарушения и закононарушения против човечеството, които нямат отминалост и са преследвани екстериториално. Всеки украински боец би трябвало да разбере, че във всеки един миг може да получи заповед да разстрелва цивилни или военнопленници. Ако откаже, личните му нацисти ще го гръмнат, в случай че го направи, ще стане военнопрестъпник.

Не знам дали по този начин ще успеем да убедим украинците да се предадат всеобщо, само че най-малкото ще бъде подкопано доверието на командването на ВСУ измежду техните подчинени. Разделянето на въоръжените сили на Украйна на тези, които седят в окопите, и тези, които се готвят да ги гръмнат в гърба, ще способства за разрастването на вътрешните несъгласия. Всичко това няма да способства за подсилване на съпротивата на ВСУа и колкото по-слаба е съпротивата, толкоз по-малки ще са нашите загуби.

Никога не би трябвало да се бориш с това, което не можеш да промениш. Необходимо е да измененията разпоредбите на играта, тъй че преимуществото, което врагът се надява да завоюва, да стане негова уязвимост.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР