През последните дни управляващите от ГЕРБ отново заговориха за ревизия

...
През последните дни управляващите от ГЕРБ отново заговориха за ревизия
Коментари Харесай

Работодателите недоумяват от популизма на десните ГЕРБ за ревизия на приватизацията

През последните дни ръководещите от ГЕРБ още веднъж заговориха за " проверка на приватизацията ", като анонсираха промени в Конституцията, с които да се анулира отминалостта за закононарушенията, осъществени около приватизацията у нас.

В тези връзка от Асоциацията на организациите на българските работодатели излязоха с много сериозна позиция, в която се показва, че " нормално такива полемики се подхващат в навечерието на парламентарни избори и от тази позиция, ние сме сюрпризирани, че тъкмо в този момент на някого е належащо да възбужда публичното мнение с една неведнъж употребена чак до амортизиране тематика ".
За работодателите е риторичен въпрос, който не заслужава особено внимание, " няма ли други, по-тежки закононарушения, за които да се отстрани отминалостта ".

Работодателите у нас акцентират разочарованието си от новата вълна на популистко говорене, която " заплашва да ни залее ".

" Смятаме, че няма здравомислещи хора, които да чакат някакви забележими, действителни резултати от предлаганата смяна. Всички знаем, че има доста покупко-продажби, които са укорими, даже извънредно укорими от морална позиция, само че за жалост те са осъществени при съблюдаване на съществуващата нормативна база. Това се отнася в цялостна степен за знакови покупко-продажби, които са предизвиквали мощна отрицателна социална реакция. Те са най-вероятно аморални, само че за жалост са и законни ", показват работодателските организации.

Моралното наказание на тези покупко-продажби от дълго време е направено, само че то не води до каквито и да са правни последствия, установяват от асоциацията и допълват, че може единствено да се съжалява за несъвършенствата на нормативната база, които разрешиха да се извършат покупко-продажби, които са неприемливи от позиция на нормалното схващане за честност.

" Едновременно с това, би трябвало да се подчертае, че следващият опит да се демонизира приватизацията като цяло е извънредно недопустим. Огромна част от покупко-продажбите по приватизацията са осъществени освен при съблюдаване на законовите процедури, само че и без да се влиза в какъвто и да е спор с моралните правила. Без приватизация няма частна благосъстоятелност и пазарна стопанска система, а без тях няма народна власт. Масовата приватизация в България роди финансовия пазар и фондовата борса. Ще оставим отговора на въпроса " Можеше ли по-добре? " на откривателите, анализаторите и историците ", акцентират работодателите.

Повтаряйки тези азбучни истини, " ние се питаме за какво политици, които се разпознават като " десни ", дават отговор с сходни " леви " и популистки лозунги ", разкритикуваха те зовящите се " десни " ръководещи от ГЕРБ.

" Нашето разбиране е, че сходни дейности ще имат двузначен негативен резултат. От една страна, за кой ли път на вложителите ще се показва, че частната благосъстоятелност в България не е обезпечена и не се пази в задоволителна степен.

От друга страна, сходна акция по " проверка на прехода " дава признаци на проблем бели (повод за война), доколкото опцията по десетки хиляди покупко-продажби да могат да се образуват масирано наказателни производства, ще рефлектира наложително в образуването на безчет производства на КОНПИ по лишаване на " нелегално добито имущество " и потоп от наказателни и цивилен каузи без смисъл ", акцентират още от работодателските организации.

Според тях сходно начинание няма по какъв начин да не приключи с неуспех за прокламираните цели освен по горепосочените аргументи, а и заради противоконституционността си.

" Но в това време то не е по никакъв начин безобидно, защото може да аргументи неизброими и тежки имуществени последствия, които в последна сметка ще бъдат отнесени на гърба на данъкоплатеца. Тази част от изборния корпус, която разпорежда очаквания " проверката на прехода " да въздаде правдивост за аморално държание в предходни интервали, сигурно ще бъде безпределно разочарована. Тази акция няма да донесе никому политически дивиденти ", настояват от Асоциацията на организациите на българските работодатели.

" Ние желаем политическа непоклатимост в страната и отговорно отношение към парламентарното време. Призоваваме народните представители и политическите сили да не пилеят социална сила, сили и време за неправилен популизъм и да се съсредоточат върху същинския дневен ред на законодателния развой ", приключва позицията на работодателските организации. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР