През последните дни цените на дървата, пелетите и въглищата вървят

...
През последните дни цените на дървата, пелетите и въглищата вървят
Коментари Харесай

Ново поскъпване на твърдите горива с наближаването на предстоящия отоплителен сезон

През последните дни цените на дървата, пелетите и въглищата вървят нагоре, сподели инспекция из тържищата в страната.По-високи сметки по отношение на предходната зима чакат и клиентите на ток и парно, напомня Нова телевизия.

 

Всеки пети българин стои на студено, демонстрират последните данни на Евростат. Ниските приходи и слабата енергийна успеваемост са измежду главните аргументи огромна част от семействата у нас да не поддържат дома си топъл.

 

На прага на идния зимен сезон потребителите ги чакат по-високи сметки за отопление спрямо предходната година. През последните седмици растежът в цените на дървата и пелетите продължава. В момента кубик дърва за огрев се движи сред 140 и 300 лв. в другите елементи на страната. Преди година междинните цени за кубик доближиха 180 лева, а при нарязаните – 200 лева

 

От средата на годината токът нарастна с малко на 4%, най-малък растеж има и при цената на топлоенергията. Оттогава потребителите още веднъж заплащат и 20% Данък добавена стойност върху цената на тока, парното и топлата вода, което също ще увеличи сметките.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР