През последните дни собственици на бензиностанции прогнозираха спад на цените,

...
През последните дни собственици на бензиностанции прогнозираха спад на цените,
Коментари Харесай

Какво се случва с цената на горивата?

През последните дни притежатели на бензиностанции предвидиха спад на цените, предвид на поевтиняването на петрола на международните пазари.

Високите цени на горивата ни карат все по-често да поглеждаме към табелите на бензиностанциите, преди да заредим автомобила си. А макар че статистиката демонстрира, че петролът на международните пазари поевтинява, виждаме, че цените у нас някак си необичайно се задържат. На този декор, прави усещане и сериозна разлика сред някои бензиностанции. 

В морската столица цените на горивата са почти колкото междинните за страната. Откриваме бензина на цена от 2,71 лева, а дизела за 2,76 лева Тръгваме на север, с цел да проверим каква е обстановката с горивата и вървят ли цените нагоре. На 70 километра на север влизаме в Каварна. Тук незабавно прави усещане, че цените на горивата са с 8 стотинки нагоре. Хората в Каварна също го виждат, само че са се примирили.

Всъщност и колкото по на север вървим, толкоз по-скъпи стават горивата. На входа на Шабла незабавно виждаме още по-осезаема разлика. Литър от всеобщия бензин коства 2,94 лева, а дизелът  2,98 лева Справка демонстрира, че с изключение на в Североизточна България, Шабла е и градът с най-високи цени на горивата у нас, предава NOVA.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР