През последните дни решението на ОПЕК+ за намаляване на средното

...
През последните дни решението на ОПЕК+ за намаляване на средното
Коментари Харесай

Радио Китай: Егоистичната политика на Вашингтон удари на камък

През последните дни решението на ОПЕК+ за понижаване на междинното количество създаден нефт дневно с 2 милиона барела провокира горещи диспути в Съединени американски щати, предава " ". Администрацията на Джо Байдън обаче се надяваше на противоположната наклонност, т.е. то да бъде увеличено, с цел да се спре повишаването на нефта.
Цената на петрола е директно обвързвана с коренните ползи на Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и други страни в Близкия изток. Решението им за понижаване на производството е водено от лични стопански ползи. Съединени американски щати обаче са ядосани от това.
Това по-скоро е пестник за американските политици. През юли тази година Байдън посети Саудитска Арабия, като една от задачите му бе да търси по-ниски цени на нефта, с цел да се оправи с инфлацията в страната.
Независимо от дипломатическите старания на Вашингтон обаче страните в Персийския залив взеха решение да понижат производството, което демонстрира, че те не желаят да слушат Съединени американски щати и упорстват за отбрана на личните си ползи.
След оповестението на решението за понижаване на производството на петрол от ОПЕК+ някои лица в Съединени американски щати обявиха, че ще подхващат реципрочни ограничения. Някои депутати се пробваха да вкарат нов закон за реванш против страните от Персийския залив. На 9 октомври CNN уточни в коментар, че решението на ОПЕК+ е във щета за Съединени американски щати. Американските политици обаче би трябвало да осъзнаят, че тези страни имат свои ползи и тактики.
По подигравка на ориста, до момента в който Съединени американски щати роптаят против решението на ОПЕК+, френският президент Еманюел Макрон се възмущава от високите цени на американския газ в миг, когато европейските им съдружници са пред енергийна рецесия. Съединени американски щати от една страна разкритикуваха ОПЕК+, че понижава производството на нефт, а от друга покачват цената на природния газ за Европейски Съюз. Всичко това изважда на бял свят егоистичната им политика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР