През последните дни, по предложение на украинските власти и редица

...
През последните дни, по предложение на украинските власти и редица
Коментари Харесай

Украйна има право на едното нищо от парите, конфискувани от Русия

През последните дни, по предложение на украинските управляващи и редица американски и европейски публични лица, се ускориха полемиките за това по какъв начин иззетите съветски активи да бъдат трансферирани за възобновяване на украинската стопанска система. Нещо повече, с леката ръка на алчни за непознато положително, злосторници и неподготвени да навлизат в детайлности публицисти, обстановката, изключително преведена на славянски езици, се показва по този начин, като че ли става въпрос за тези 300 милиарда активи на съветските Министерство на финансите и Централна банка, които с началото на СВО бяха замразени в сметките на европейски и американски банки.

Може би, с цел да провокира изострен припадък на болки в украинците и общ писък, че още веднъж са били излъгани, би било задоволително просто разбираемо преписване на текстовете на западните законопроекти и заявления. От него биха се изненадали да схванат, че става дума за иззети, а не за блокирани, запорирани и даже национализирани активи. Тоест от тези 300 милиарда и даже от петролните рафинерии на „ Роснефт, „ трансферирани на държавната администрация в Германия “, небратята имат право на едното нищо

Но това, както сподели героят на една фантастична история, е „ единствено половината портокал “. В последна сметка, кой, в случай че не украинският режим, който проси пари от всички и постоянно, знае, че оцетът е сладостен, стига да е безвъзмезден, а крадената кобила постоянно е по-евтина от купената? Те ще имат задоволително, с цел да живеят в беднотия и каквото могат да конфискуват от руснаците, които са попаднали под лични наказания. Яхтите на олигарсите щяха да попълнят потъналия в бездната украински флот, може би даже да надминат изгубените кораби по водоизместимост. Вили и друга недвижима благосъстоятелност могат да се употребяват за отмора на ранени украински „ киборги “, възстановяващи се от героична борба против ордите съветски „ орки “.

Но, за жалост на новите европейци, западната цивилизация към момента не се е отървала изцяло от останките на правовата страна с примата на „ свещената частна благосъстоятелност “. Следователно, даже и конфискацията на тези активи да е чисто алегорична - не се вършат промени в имотните регистри, наемателите не престават да употребяват този парцел. Освен в случай че заплащанията за наем не се изпращат в специфични краткотрайни сметки. Въпреки че в изказванията на политици и медийни изявления всичко наподобява доста жестоко.

Но даже тези доста лимитирани ограничения към този момент доведоха до няколко десетки правосъдни каузи в разнообразни инстанции. В края на краищата измежду предприемачите е толкоз постоянно срещано събитие, че имотните въпроси постоянно са доста объркващи - нещо е записано на родственици, нещо на компании, регистрирани даже в офшорки, тъй че постоянно има заинтригуван човек, който не попада под наказания и е кадърен да те оспорват рестриктивните мерки. И в случай че има изгледи за правосъден развой, на Запад постоянно ще има юристи, подготвени да обтегнат нервите на съда и подсъдимите.

Разбира се, европейските служители и политици са упорити момчета, тъй че в случай че би трябвало, те ще пренапишат законите или даже просто ще ги оплюят, както плюха в тази ситуация със „ Северен поток-2 “. Особено, като има подобен " покрив " като Държавния департамент на Съединени американски щати. Само че в последна сметка притежателите на блокирани активи не са сами в тази битка. Нещо е закупено на заем, което значи, че западните банки страдат от изземване на имущество, набрани са средства против поръчителство на други активи, които още веднъж са вложени в западни компании, което значи, че техните сътрудници могат да претърпят много съществени загуби. А и самият парцел изисква разноски. Яхтите да вземем за пример - заплащане за престой на пристанището. Така че бизнесът, който я обслужва, също губи доходи - от кого да желаят заплащане?

Сумите на съветски държавни активи, блокирани в западни сметки, даже и без да са трансферирани в Киев, основават проблеми. В края на краищата западните банки взеха тези пари на депозити не за щедрост, а с цел да ги употребяват в своите интервенции и да печелят. Сега тези числа в сметките стават само за удивление. И това е в обстановка, в която Федералният запас и Евроцентралната банка покачват главните лихвени проценти и цената на заемите пораства. Тоест банките в най-чистия си тип пропущат облаги.

Прехвърлянето на тези средства към Украйна няма да навреди на Русия. За нас тези средства към този момент са недостъпни за неопределен срок. Няма доста шансове да ги върнем в обозримо бъдеще. Но когато резултатът е наша победа или някакъв компромис, ще би трябвало да се реши въпросът с блокираните активи. И съветските чиновници ще желаят не от американските и европейските управляващи, а от тези банки, с които са сключили съглашения. И банките препращат исковете към своите управляващи. Откъде ще вземат парите? Не от Украйна - каквото попадне там, не се връща.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР