През последните дни информационните агенции съобщиха за случай, в който

...
През последните дни информационните агенции съобщиха за случай, в който
Коментари Харесай

3-годишно дете е било затворено в клетка в босненски бежански център

През последните дни осведомителните организации оповестиха за случай, в който 12 мигранти са били „ заключени в кафези “ в босненски бежански център. Сега се оказва, че в клетката е имало и 3-годишно дете, написа английският вестник Independent.
Две иракски фамилии от седем възрастни и пет деца са били арестувани в бежански център, ситуиран наоколо до границата сред Босна и Херцеговина, и Черна гора. Един от арестуваните иракчани е снимал изискванията в центъра и е изпратил видеото на правозащитна организация, която е разгласила клипа, добавя организация Фокус.
В бежанския център са арестувани мигранти , за които се счита, че са прекосили границата незаконно. Там те чакат своята депортация.
Официални босненски представители отхвърлиха обвиняванията на мигрантите за нечовешко връзки, като обявиха, че клетките са климатизирани и отоплени. Представител на босненските гранични управляващи добави, че клетките не са били заключени, а иракските мигранти са прекарали в тях два часа, преди да бъдат предадени на полицията в Черна гора.
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР