През последните четири месеца Народният театър Иван Вазов бе подложен

...
През последните четири месеца Народният театър Иван Вазов бе подложен
Коментари Харесай

Саботажът на Народния театър целял политическо назначение от Минеков

През последните четири месеца Народният спектакъл " Иван Вазов " бе подложен на систематичен напън с преднамерено предизвикани спорове . Това се показва в позицията на театъра по отношение на абсурда сред дисциплинарно уволнения негов и напусналата пиар специалистка

Отбелязва се, че въвличането на най-престижната национална театрална институция в кавги, без връзка с естеството на креативния развой, е изместило фокуса на общественото внимание в опит да бъде подкопано доверието на публиката.

В мнението се добавя, че саботирането на новото управление на театъра и персоналните офанзиви към шефа Васил Василев са имали за цел неговото премахване, с цел да се извърши служебно, политическо предопределение от някогашния министър Минеков . Такова желание самият Минеков заявил неведнъж в свои медийни участия.
 Велислава Кръстева напусна Народния спектакъл с откъс от Еклесиаст
Велислава Кръстева напусна Народния спектакъл с откъс от Еклесиаст

От 1 март тя към този момент няма да е част от екипа на театъра

Посочва се, че след дълъг интервал на изчакване и опити спорът да бъде вътрешно урегулиран, което не е дало резултат заради външни провокации, възобновяване на естествената креативна среда в театъра е наложило намирането на решения по административен ред, а точно Велислава Кръстева освободи заеманата служба началник отдел " Връзки с обществеността ", а Александър Морфов е освободен дисциплинарно като основен режисьор на Народния спектакъл.

" Позицията " Главен режисьор " беше основана от актуалното управление на театъра особено за господин Морфов, чието завръщане в българския спектакъл след дългогодишна пауза беше квалифицирано точно от шефа на театъра господин Васил Василев. Това беше част от концепцията му, както и включването в репертоара на други водещи национални и интернационалните имена, стратегии и начинания ", акцентират от институцията.

Уточнява се, че " Главен режисьор " е административна функционалност, която допуска ръководство на целия художествено-творчески екип на театъра, като фигурата на основния режисьор има за задача да се грижи и сплотява актьорския състав, да взе участие в избора на заглавия и креативен екипи, да съветва дълготрайния репертоарен проект, да спомага за планирането и осъществяването на креативен действия, които построяват и развиват трупата на театъра.
 Минеков следи и други съмнителни назначения в Народния спектакъл
Минеков следи и други съмнителни назначения в Народния спектакъл

Директорът не може да освободи двете госпожи - последна подвластен е

Александър Морфов обаче не съумял да откри разговор със своите сътрудници и да се ангажира трайно с управителните процеси в институцията. Вместо това непрестанно предизвикал борби с разнообразни членове на трупата, осъществявайки непрекъснат напън, отправяйки нападки и обиди към артисти и управление.

Заедно със заповедта за дисциплинарно освобождение от административния пост Александър Морфов подписа контракти, касаещи креативните му задължения към Народен спектакъл " Иван Вазов ", свързани с възобновените негови постановки на спектаклите " Хъшове " и " Животът е прелестен ", които остават част от репертоара на театъра, показва се в позицията.

Диана Добрева и Явор Гърдев остават щатни режисьори на Народен спектакъл " Иван Вазов ".
 Директорът на Народния спектакъл отхвърля да е маша за лустрация на един човек
Директорът на Народния спектакъл отхвърля да е маша за лустрация на един човек

Александър Морфов да си направи личен спектакъл

Припомняме, Александър Морфов бе в основата на един от свадите, които раздрусаха Народния спектакъл през последните месеци, откакто надраска вратата на кабинета на Велислава Кръстева, някогашен пиар и народен представител от Движение за права и свободи. Гневната реакция на режисьорът бе предизвикана от видео, в което Кръстева съпровожда Ахмед Доган по време на предходните избори.

Част е трупата на Народния спектакъл, до момента в който други упорстваха за оставката му.

Тогавашният министър на културата Велислав Минеков разпореди инспекция по случая. Той уточни и че в екипа на националния спектакъл има много. В следствие Минеков се оказа в състава на новото служебно държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР