През последните 48 часа организаторите на Ролан Гарос търпят сериозни

...
През последните 48 часа организаторите на Ролан Гарос търпят сериозни
Коментари Харесай

Швьонтек за изказването на турнирния директор в Париж: Крайно съм разочарована

През последните 48 часа уредниците на Ролан Гарос търпят съществени рецензии за правенето на програмата в хода на шампионата и неналичието на женски дуели във вечерната сесия. Равносметката е, че единствено един дамски дуел попадна в прайм тайма на конкуренцията, а тя започва преди цели 11 дни и мнозина побързаха да обвинят домакините в демонстрация на сексизъм и дискриминация.

Турнирният шеф Амели Моресмо пък не си оказа помощ изключително със своята позиция по мнението, откакто изясни по какъв начин съгласно нея мъжкият тенис е доста по-атрактивен от женския сега и по този начин значително ожесточи още повече офанзивите към себе си. Към тях се причисли даже самата номер едно Ига Швьонтек, която не скри огорчението си от думите на някогашната двукратна шампионка от Шлема, а ето какво тъкмо показа полякинята:

" Честно казано съм разочарована и сюрпризирана, тъй като Амели също е била част от WTA Тура. Същевременно считам, че всеки един играч избира да играе в естествен час, само че за мен самата няма значение и постоянно се пробвам да дам допустимо най-хубавото представление на публиката, абстрахирайки се от началния час на срещата.

В последна сметка решенията се вземат от уредниците и би трябвало да ги приемем. Наистина ми е неприятно да чуя сходно нещо, защото се старая играта ми да бъде приятна за почитателите и в никакъв случай не не помня по какъв начин значително играя и за хората, което е в действителност сериозна отговорност. Смятам, че нещата опират до персонални желания. Някои харесват повече мъжките мачове, други следят повече дамските, а трети ги наблюдават поравно. Определено дамите имаме известни преимущества пред мъжете. При нас нещата постоянно са непредсказуеми и интригата в никакъв случай не отсъства. Някои биха ни определили за непостоянни, до момента в който други биха разкрили чара в сходна неопределеност. Отново стигаме до другите гледни точки - приключи лидерката в класацията на WTA.

Swiatek responds to tournament director Amelie Mauresmo`s comments on the scheduling.

She wants her tennis to be entertaining. Iga, it is! Don`t ever let anyone tell you otherwise.
— The Tennis Podcast (@TennisPodcast)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР