ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС и Възраждане няма да дават брифинг Повечето

...
ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС и Възраждане няма да дават брифинг Повечето
Коментари Харесай

Първите четири формации отложиха пресконференциите в изборната нощ

ГЕРБ, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " няма да дават брифинг
Повечето политически сили съблюдаваха наложилата се традиция от последните години да не дават конференции в изборната вечер и дадоха предиимство на Facebook и писмените позиции, публикувани през обществената мрежа.

Въпреки отчетливата разлика на ГЕРБ пред всички останали, от групировката към този момент не възнамеряват да дават брифинг, съобщи екип на Българска национална телевизия от централата на партията. Политиците от групировката на Бойко Борисов към този момент пазят безмълвие и не приказват, като пазят същия модел на държание от последните няколко избора.

Единствена реакция пристигна от водача на ГЕРБ, който насочи благодарности към гласоподавателите, които са дали поддръжката си и хората, работили за безапелационния резултат. 

Предпазливостта на трите обединения след ГЕРБ може да бъде обяснена с обрисувалия се фотофиниш за второто място и разлики в границите на % - % и половина. Така никой от възможните кандидати за второто място - Движение за права и свободи и ПП-ДБ, както и третите към този момент " Възраждане ", не се наемат да излизат пред камерите и микрофоните довечера. 

Според социолозите всичко под 3 % е в границите на статистическата неточност и поврат може да има до самия край на броенето на гласовете, защото на процедура трите обединения след ГЕРБ сае подредиха на самобитен фотофиниш.

От Движение за права и свободи ще разясняват вота евентуално в понеделник и няма да дават конференция довечера. Лидеерът на Движението Делян Пеевски излезе с позиция само във Facebook. От " Възраждане " също няма да се появят пред публицистите, а техният водач излезе с видеообръщение във Facebook с първичен коментар, като чака да се подреди на второ място след ГЕРБ и занапред съобщи, че няма да поддържа никое друго държавно управление, в случай че не е с мандат на " Възраждане ".

От ПП-ДБ също не излязоха пред медиите, само че Политическа партия разгласиха позиция и дадоха поръчка да бъдат съпротива на ГЕРБ и Движение за права и свободи, както и на хипотетичния трети състезател за коалиция.

" Ще използваме поддръжката, която ни дадохте, с цел да бъдем мощна съпротива на проектите на Борисов, Пеевски и трети смокинов лист да ни върнат към годините на постната пица и рекета ", обявиха от Политическа партия, като от Демократична България към този момент мълчат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР