През последните 3 месеца в Китай са изградени 600 000

...
През последните 3 месеца в Китай са изградени 600 000
Коментари Харесай

Китай изгради 600 000 5G базови станции за 3 месеца, докато на САЩ им бяха необходими 2 години, за да изградят 100 000

През последните 3 месеца в Китай са построени 600 000 5G базови станции, с цел да реализира страната задачата си от 3 милиона преди края на годината, заяви South China Morning Post. За съпоставяне: Съединени американски щати са построили 100 000 базови станции сред 2019 и 2021 година.

За разлика от своите прародители, 5G мобилните мрежи имат голям мрежов потенциал и могат да обезпечат съвършено потребителско преживяване.

Qualcomm – главен снабдител на технологии за мобилни мрежи, пресмята, че 5G може евентуално да даде опция за стопански резултати в размер на над 13 трилиона щатски $ и да сътвори над 22 милиона работни места. Китай трансформира внедряването на 5G мрежи в жизненоважен съставен елемент на устрема си да подтиква икономическия напредък и в този момент разполага с близо 3 милиона базови станции, съгласно държавни данни.

Навлизането на 5G в Китай

Както при всяка безжична технология, броят на базовите станции дефинира покритието и потенциала на мрежата. Китайското министерство на индустрията и осведомителните технологии (MIIT) си сложи амбициозната цел да конфигурира 3 милиона такива станции до края на годината.

През последните 3 месеца бяха приключени повече от 600 000 съоръжения, с цел да бъде реализирана тази цел 6 месеца по-рано и Съединени американски щати да останат надалеч обратно по безспорен брой базови станции.

По последни данни в страната към този момент има 2,937 милиона базови станции, които разрешават връзка със 676 милиона устройства и над 2 милиарда консуматори на мобилни терминали за интернет на нещата (IoT), като да вземем за пример интелигентни домашен уреди, промишлени датчици и носими устройства, се споделя в отчета на SCMP.

В допълнение към държавния напън, бързото увеличение на броя на базовите станции се дължи и на намаляващите цени на 5G модулите в страната. Понастоящем модулът коства 400 юана (55 щатски долара) и употребява към 20% по-малко сила по време на работа спрямо предшествениците си.

Разгръщането на 5G е доста по-бавно в други елементи на света, защото съществуващите 4G мрежи също съумяха да доближат скорости, сходни на 5G. Тъй като тези скорости могат да отговорят на актуалните потребности на потребителите се пораждат подозрения дали са нужни вложения в развиването на 5G, когато стопанските системи са в разтърсвания.

Джао Жигуо, представител на MIIT, съобщи, че въвеждането и консолидираното на 5G към този момент е част от 40 бранша на китайската стопанска система. В повече от 1000 индустриални парка китайските предприятия употребяват технологията, с цел да подобрят световната си конкурентоспособност.

В регионите, където технологията е налична, тя се употребява и за наблюдаване на трафика, изискванията на околната среда и потреблението на сила и за осъществяване на по-интелигентно систематизиране на ресурсите, се споделя в отчета.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР