През последната седмица Въоръжените сили на Украйна са освободили 29

...
През последната седмица Въоръжените сили на Украйна са освободили 29
Коментари Харесай

ВСУ затвориха руснаците в чувал при реките Днепър и Ингулец

През последната седмица Въоръжените сили на Украйна са освободили 29 обитаеми места и 1170 квадратни километра територия в украинския юг. Руски сили на десния бряг на Днепър за затворени в обграждане, заяви съветникът на началника на Херсонската регионална военна администрация Сергий Хлан, представен от Униан.

Той подсети, че на 11 октомври публично е оповестено освобождението на 5 обитаеми места: Нововасилевка, Новогригориевка, Новокамянка, Трофимовка, Червон.

" Фактически, обкръжавайки врага при коритата на две реки (Днепър и Ингулец), ние през днешния ден затворихме този " чувал " след освобождението на тези пет обитаеми места. Към днешна дата линията на фронта се нивелира. Окупаторите концентрираха напъните си върху удържането на Берислав. " – разяснява съветникът.

Русия пуска в деяние голямо количество инженерна техника и войски в опит да сътвори различни благоприятни условия за прекосяване над Днепър, през шлюза на Каховската Водноелектрическа централа, с цел да трансферира военна техника.

По думите на Хлан, макар напъните на съветските военни, ВСУ решително напредват и деокупират Херсонска област.

" Следващият стадий е определяне на надзор върху водохранилището на Каховската Водноелектрическа централа, с цел да бъде отрязана опцията (на руснаците) да  доставят каквото и да е въоръжение и техника “, заключи Сергий Хлан.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР