През последната седмица управляващите в Русия обявиха оперативна пауза в

...
През последната седмица управляващите в Русия обявиха оперативна пауза в
Коментари Харесай

Путин отново блъфира Запада с нова порция лъжи за войната в Украйна

През последната седмица ръководещите в Русия оповестиха " оперативна пауза " в дейностите на съветските военни елементи в Донбас и други елементи на Украйна и то персонално по разпореждане на Владимир Путин. В същото време съветският президент не стопира да повтаря, че ракетните удари, които неговите бойци нанасят в Украйна, са не са против цивилни цели и по никакъв метод не заплашват живота на жителите на страната.

Фактите от последните няколко дни, с които разполагат публицисти, неправителствени организации (НПО) и политически организации непрекъснато потвърждават противоположното.

От началото на кървавата съветска експанзия жертва са станали хиляди украинци. Организацията на обединените народи (ООН) е документирала 4731 починали и 590 ранени украински цивилни жители сред 27 февруари и 27 юни, макар че съгласно организацията действителният брой на починалите евентуално е доста по-висок.

Всеки ден се появяват нови картини на опустошения и отчаянието на украинския народ. Международният проучвателен колектив Bellingcat, който също документира съветските набези в Украйна от началото на войната, показва, че „ се следят огромни опустошения на гражданска инфраструктура, както и на ранени и починали цивилни жители.
Само по време на „ оперативната пауза “ са осъществени 34 офанзиви на съветската авиация за едно денонощие като отговор на изказванията на Владимир Путин, акцентира президентът на Украйна Владимир Зеленски във вечерното си послание нощес.

В понеделник сутринта в Харков и Николаев са избухнали няколко детонации, заяви УНИАН. Украинската Противовъздушна отбрана отразява ударите. Жителите на двата града са призовани да останат в укритията. Междувременно Русия удари Бахмут със неразрешените запалителни бомби, оповестиха локалните управляващи. Пожарникари се борят да овладеят избухналия огнен пъкъл.

Седем жилищни здания са унищожени. Властите предизвестяват, че едвам след почистване на останките ще могат да дадат информация за убитите при удара със запалителни бомби.

Руска ракета е поразила шестетажна жилищна постройка в центъра на Харков. На мястото работят чиновници на Държавната работа за изключителни обстановки. Сградата е отчасти разрушена. Спасителите са избавили стара жена, която се е намирала под руините.

През последните 24 часа Харков и районът още веднъж бяха подложени на ракетни набези, при които почина 1 човек, а 10 бяха ранени. Разрушени са също учебно заведение и къщи. Кметът на Харков съобщи, че градът е обстрелван по график, по няколко пъти дневно.

" Виждаме явен модел на нарушавания на интернационалните филантропични закони [МХЗ], предопределени за отбрана на цивилното население ", сподели Волфганг Бенедек пред Дойче веле, който управлява следствия на вероятни нарушавания на МХП в Украйна за Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).

Той назова изказванията на Москва, че нейните войски не нападат цивилни цели, " откровена неистина ". И уличи съветския президент в мръсна агитация и операции, които Кремъл ловко употребява, с цел да оправдае своето вероломно нахлуване над Украйна и кървавата война, която води там, повтаряйки непрекъснато познатия разказ, че Русия организира „ специфична интервенция “ с „ хуманни и патриотични цели “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР