През последната година и половина, 7,5 млн. пътувания в София

...
През последната година и половина, 7,5 млн. пътувания в София
Коментари Харесай

Работна група към СОС ще решава за връщането на картата за една линия

През последната година и половина, 7,5 млн. пътувания в София са платени с електронни билети, сподели пред БНР ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. През първите 9 дни от 2023 година билетите за време са 120 000 броя.

„ Това, което основава неуредици, без подозрение, е ненавременната осведомителна акция и чувството, че измененията затрудняват повече хората, вместо да ги улесняват. Ние приехме през лятото тази нова тарифна политика. Бях сложил доста ясна задача на Центъра за градска подвижност да бъдат осведомени жителите. Това са положителни хрумвания, само че когато наред с тях има неприятно осъществяване, капката катран съумя да докара до това чувство, поради което аз се наложи да се намеся. Информационната акция започва късно, не бе в нужния мащаб и по тази причина хората бяха сюрпризирани. На отговорните съм направил забележка, с предизвестие, че при идващ подобен гаф ще бъдат уволнени “, добави Георгиев, представен от БНР.

Той посочи, че три оферти за новата тарифна политика са били подписани от представители на всички политически групи. Отпаднало е предлагането за повдигане на цената на билета, остава нуждата от валидиране на транспортния документ, сподели Георги Георгиев.

„ Ползата от нея е голяма, защото единствено валидираният превозен документ се води подобен, при положение на застрахователни цели. Затова валидацията предлагам да си остане, само че да отпадне санкцията за нея. По този въпрос започнаха разногласия, в това число ревниво защитаващи концепциите си сътрудници, като Борис Бонев, който непременно държи на тази санкция. Очевидна е реакцията на жителите. Ние имаме задача посредством новата тарифна политика да ги улесняваме “, изясни ръководителят на СОС.

По отношение на отпадането на картата за една линия, Георгиев посочи, че под предлагането са се подписали съветници от всички групи, като се изключи „ Патриоти за София “.

„ Поканил съм сътрудниците вносители в работна група, на обществено съвещание, с цел да могат да чуят хората всички техни причини, с цел да преценим кой е крив и кой е прав. Искам разбор, само че предлагането да изчакаме няколко месеца ми се коства неуместно, тъй като във всеки миг нови месечни карти изтичат. Аз като правист, имаме към този момент едните причини, желая да чуя и контрааргументи, с цел да мога да образувам лична позиция и да предложа на сътрудниците смяна, в случай че такава се постанова “.

По отношение на електрическите коли, Георги Георгиев означи, че в София те са към 4000. Председателят на СОС е внесъл отчет, с който предлага номерата на ел. колите да бъдат приети и на притежателите да не се постанова да си вадят винетка за гратис паркиране.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР