През почивните дни очакваме температури над 30 градуса. В събота

...
През почивните дни очакваме температури над 30 градуса. В събота
Коментари Харесай

Високи температури и възможни бури през почивните дни

През почивните дни чакаме температури над 30 градуса. В събота следобяд ще имаме температури от 25 до 30 градуса, до момента в който в Дунавската низина и източните елементи на Горнотракийската равнина те ще доближат до 31-32 градуса. В Западна България ще се усилва облачността бързо и през денонощието ще има превалявания. До обяд може да чакаме слаби валежи към Западна и Централна Стара планина и в Югозападна България. В същите региони следобяд ще се развият гръмотевични стихии, които ще бъдат по-силни в Рило-Родопската област.

Също по този начин, висок риск от дребна градушка ще продължи да съществува. През нощта събота-неделя и в последния почивен ден за седмицата облачността ще бъде променлива, със слаби вероятни валежи в някои югозападни региони. През светлата част на деня температурите ще останат близки до съботните, като в регионите с повече слънце може да бъдат с градус-два по-високи. Отново в западните планински и някои предпланински региони към и след обяд ще има местни гръмотевични превалявания с риск от градушка. В източната половина на България облачността ще бъде минимална с вероятни краткотрайни превалявания в Североизтока.

В началото на идната седмица се чака прекосяването на неустойчив леден фронт. За малко време вятърът ще се обърне от северозапад и ще има условия за краткотрайни, тук-там краткотрайно интензивни превалявания с гръмотевици, които ще бъдат по-сериозни в Северна и Западна България. През понеделник и вторник ще се почувства хладина, като температурите ще спаднат с 3-4 градуса.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР