Директорът на детска градина “Фантазия във Велинград, откъдето изнекоха кадри

...
Директорът на детска градина “Фантазия във Велинград, откъдето изнекоха кадри
Коментари Харесай

Задържаха директорката на детската градина с кадри на насилие над деца

Директорът на детска градина “Фантазия ” във Велинград, откъдето изнекоха фрагменти в обществените мрежи с принуждение, упражнено от възпитателка върху деца, е арестувана. Това заяви БНР, като се базира на локални проверяващи.

Мая Якимова е в ареста на РПУ -Велинград.

По-рано през днешния ден прокуратурата в Пазарджик се самосезирала по случая с измъчвани деца. Както Дарик към този момент заяви, клиповете, показващи по какъв начин възпитателка бие, скубе и блъска деца в детска градина „ Фантазия “ провокираха мощно напрежение в родопския град. Видеата се появиха късно вечерта в сряда в обществените мрежи. На едно от тях се вижда по какъв начин жена хваща за косата дете, подвига го и го хвърля на легло, след това го завива и го удря. На друго - по какъв начин скубе и бие друго дете.

Заради сцените на принуждение част от клиповете са свалени, само че по този начин или другояче са изпълнили ролята си - провокираха вълна от яд и искане за санкции.

Пред Българска национална телевизия по-рано Якимова изясни, че “пуснала заповед ” за създалата се спешна обстановка.

“По всевъзможен метод ще ревизира случая с този хакнат профил (от който се твърди, че са пуснати клиповете - бел. ред.), което мен извънредно ме озадачава. Разгледах и фотосите, видях всичко и ще излезна със мнение, откакто направя инспекцията по случая ", изясни Мая Якимова.

Пред публичната телевизия коментар направи и на едно от скубаните и блсъкани деца. Петър Томанов, споделя, че няколко пъти синът му се е прибирал с белези от принуждение по лицето и тялото. От градината обаче обяснявали, че това било от разногласия сред самите деца. Неведнъж момченцето пък обещавало да слуша, тъй като " вуйна Нели нямало да го затваря в тоалетната ".

Заради насилието в детската градина, жители провеждат през днешния ден митинг пред Община Велинград. Искането е да се вземат незабавни ограничения, с цел да се предотвратят сходни прояви на свирепост към беззащитни деца.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР