"През пет планини. Пътеводител за Е4 в България" с автор

"През пет планини. Пътеводител за Е4 в България" с автор ...

Туристически маршрути за заети хора."През пет планини. Пътеводител за Е4 в България" с автор Ива Петрони е пътеводител за планински туризъм в България.

Той обаче се отличава от останалите, защото е предназначен за заетите хора, а в книгата етапите са разделени така, че да могат да се изминат за ден или уикенд.

"Това, което много се постарах в тази книга, е да бъде удобно - къде да спреш колата, как да стигнеш до нея, след като свършиш прехода, къде можеш да спиш, къде има мобилна връзка", разказа Ива Петрони в студиото на "България сутрин".

Според журналистката планината е достъпна, ако имаш логистиката. Тя допълни, че е пътувала с планински водач, когато това се е налагало, а фотографът, който е автор на снимките, е Димитър Алексов.

Българската част на Е4 е дълга 260 километра, а целият маршрут минава през няколко държави. "Навсякъде е маркирано, това е ключово", допълни още Ива Петрони пред Bulgaria ON AIR и категорично подчерта, че е открила нови места у нас, а нашите планини са прекрасни.
По публикацията работи: Надежда Йосифова

Източник: dnes.bg