През първото тримесечие на тази година покупателната способност на жителите

...
През първото тримесечие на тази година покупателната способност на жителите
Коментари Харесай

Невиждана инфлация в Европейския съюз

През първото тримесечие на тази година покупателната дарба на жителите на страната понижава с 1,5%, а през второто - с още 0,5%. До края на юни инфлацията ще бъде 5,4%.

И това е много по-добре, в сравнение с в множеството страни от Европейски Съюз, с помощта на обстоятелството, че френските управляващи взеха ограничения за ограничение на растежа на цените за газ и за електрическа енергия, а също по този начин предоставиха на водачите отстъпка за гориво, в противоположен случай инфлацията би надхвърлила 7%.

Последиците от пандемията и украинската рецесия засегнаха съществено обстановката във всички страни от Европейския съюз.

Най-високо повишаване на е записано в Естония, където тя доближи 19%, основно заради внезапното повишаване на цените на електрическата енергия. Подобна картина се следи и в другите две балтийски републики.

В Европейския съюз цените на зърното и растителните масла също се покачиха доста, защото Русия и Украйна бяха главните снабдители на тези артикули. Но главният фактор за рекордното равнище на инфлация беше...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР