През първото шестмесечие на годината броят на загиналите при катастрофи

...
През първото шестмесечие на годината броят на загиналите при катастрофи
Коментари Харесай

24 са загинали, а 418 са ранените при катастрофи в Пловдив и областта от началото на годината

През първото шестмесечие на годината броят на починалите при произшествия в Пловдивска област е - 24, а 418 са ранените. Това заяви на среща в регионална администрация ст. контрольор Илиян Гвоздев от Министерство на вътрешните работи Пловдив, на която бяха разисквани ограничения за възстановяване на пътната сигурност на територията на града и района.

Статистиката на „ Пътна полиция “ демонстрира още, че общият брой на тежките ПТП-та е 330. В съпоставяне с първото полугодие на предходната година, броят на починалите се е нараснал със 7, на ранените с 48.

Областният шеф Ангел Стоев изиска КАТ и Областно пътно ръководство да набележат пътните сектори с рискови дупки, да се подхващат незабавни поправки, да се открият местата с нарушена пътна маркировка и лисващи знаци. От КАТ предложиха и други ограничения, които да доведат до понижаване броя на ПТП.

По време на диалозите бе коментирана и подготовката за зимното поддържане.

В началото на август АПИ разгласи тръжни процедури за избор на реализатори за настоящ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа за идващите три години. „ За Пловдив и региона прогнозната стойност е малко над 13,2 млн. лева за общо 933 км пътна мрежа “, изясни шефът на Областно пътно ръководство Петър Петров. Той добави, че оповестените поръчки са по ускорена процедура, с цел да се подсигури идния зимен сезон. До сключване с определените реализатори, ще работят компаниите, които сега имат контракт за поддръжка.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР