През първото полугодие 66 милиона пътници са се сблъскали с

...
През първото полугодие 66 милиона пътници са се сблъскали с
Коментари Харесай

Всеки четвърти пътник в Европа със закъснял или отменен полет през първите 6 месеца

През първото полугодие 66 милиона пасажери са се сблъскали с проблеми със самолетните полети в Европа, сочат данни на организацията за правата на пасажерите във въздушния превоз " ЕърХелп " (AirHelp), представени от телевизия Бе Еф Ем.

Недостиг на личен състав и стачки нарушават въздушния превоз от седмици в миг на мощен напор на пасажери през летния сезон. Това накара някои летища и самолетни компании да вземат фрапантни ограничения, с цел да лимитират трафика.

Ситуацията стана сериозна, защото дефицитът на работна ръка провокира съществени нарушавания от началото на годината. Според " ЕърХелп " 66 милиона пасажери са били наранени от закъснения или анулация на полети от януари до юли. Това значи всеки четвърти пасажер.

" Ограниченията за пътуванията през 2020 година провокираха исторически срив на броя на пасажерите и с цел да се пестят разноски, имаше няколко талази от съкращения на личен състав. Оттогава обаче нещата се трансформираха и самолетните компании към този момент не могат да се оправят с вълната от пътувания през 2022 година В резултат на това има извънредно огромен брой ограничавания на въздушния трафик, което проличава от данните за полетите ", проучва Джулиън Навас, юридически специалист в " ЕърХелп ".

Една трета от засегнатите пасажери са в Нидерландия

По-подробно, близо 2 милиона полета са потеглили с над 3 часа забавяне, а близо 5,5 милиона са били анулирани в Европа от началото на годината. Най-много проблеми с полетите е имало в Нидерландия, където са наранени над една трета (34,08 на сто) от пасажерите.

Следват Белгия (30,84 на сто) и Словения (30,70 на сто).

За съпоставяне, през първите шест месеца на 2021 година Белгия беше първа измежду страните с най-вече закъснения. Но тогава единствено 22 % от пасажерите са били наранени от закъснели и анулирани полети, изяснява " ЕърХелп ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР