През първите пет дни след премахването на мораториума за несъстоятелност

...
През първите пет дни след премахването на мораториума за несъстоятелност
Коментари Харесай

Руснаците са изправени пред вълна от фалити

През първите пет дни след премахването на мораториума за неплатежоспособност кредиторите оповестиха, че възнамеряват да банкрутират съвсем 2,5 хиляди от своите длъжници, което е сравнимо с цифрите за цялостен месец. Юристи предвиждат вълна от банкрути през 2023-2024 година, в случай че страната и бизнесът „ не си подадат рамо “ , написа „ Комерсант “.

За девет месеца 192,14 хиляди души са били оповестени в неплатежоспособност, а от октомври 2015 година 669,3 хиляди руснаци са банкрутирали. Благодарение на мораториума броят на желанията на кредиторите да разгласят длъжниците си в неплатежоспособност е намалял три пъти.

Максим Степанчук, сътрудник на KA Delcredere, чака интензивност от страна на данъчните управляващи след премахването на мораториума. Заместник-министърът на стопанската система Иля Торосов е убеден, че мораториумът е оказал помощ " да се предотврати известна суматоха ". Съветникът на адвокатската адвокатска фирма Orchards Азат Ахметов чака „ избухлив растеж “ на делата за неплатежоспособност през четвъртото тримесечие и през 2023 година, като прави оценка нарастване на броя на молбите при най-оптимистичния сюжет за юридически лица с 30-50 %, за жители - с 20 -30 %.

Той позволява банкрут даже на цели индустриални групи „ като се има поради общият насъбран отрицателен резултат от ковид и глобите “.

Мораториумът върху банкрутите и възбраните, разгласен от държавното управление за шест месеца от 1 април, престана да работи на 2 октомври.



Източник: „ Комерсант “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР