През първите години на Втората световна война Обединеното кралство е

...
През първите години на Втората световна война Обединеното кралство е
Коментари Харесай

Британският летец, който използва германските въздушни нападения, за да прикрие убийствата си

През първите години на Втората международна война Обединеното кралство е под непрекъсната опасност от немски бомбардировки. Особено известна цел е Лондон, който търпи офанзиви съвсем всяка нощ сред 1940 и 1941 година Докато болшинството от жителите се скриват, един член на Кралските военновъздушни сили употребява тези въздушните набези като прикритие за своите отвратителни закононарушения.

Гордън Каминс е роден в Ню Ърсуик, Северен Йоркшир в фамилията на държавен чиновник и стопанка. Той се реалокира в Лондон през 1934 година, където развива предпочитание да живее обилния живот на благородник. Така той стартира лъжливо да твърди, че е извънбрачно дете на благородник, от който в този момент получава прехрана, и стартира да приказва с оксфордски акцент.

Каминс става доброволец в Кралските военновъздушни сили през 1935 година и в началото се образова за монтажник, който би трябвало да ревизира самолетите преди полет. След това е разпределен в Експерименталната база във Феликстоу, Съфолк, и се реалокира в Шотландия от 1936 до 1939 година

След експлоадирането на Втората международна война се мести още веднъж – в Хелънсбърг, Дубартъншир, след което е разпределен в Колърн, Уилтшир. Именно на този пост той доближава мадшия сан на самолетен занаятчия.

През януари 1942 година, откакто натрупва над 1000 полетно време, Каминс отива пред селекционната комисия на КВС за изпита си по авиация. След като го покрива се реалокира в Центъра за приемане на авиационни екипажи в Риджънтс Парк, където е ситуиран дружно с 300 други летци.

 Heinkel He 111 over Wapping, East London

Между 1940 и 1941 година немската войска нанася масирани въздушни бомбардировки над Лондон. Наречени с общото наименование „ Блицкриг “ от английската преса, те стартират към края на Битката за Британия и са главната мощ в опита за подчинение на Острова. По това време Хитлер е насочил погледа си към Източна Европа и не желае английската войска да се намесва в проектите му.

Бомбардировките стартират на 7 септември 1940 година и не престават 57 поредни нощи, след което се стартират да се случват по-рядко. Големи елементи от Лондон са разрушени и мнозина губят живота си. Разпоредени са наложителни затъмнения, при които уличните лампи остават загасени, колите не могат да се движат с включени фарове, а прозорците на магазините и домовете би трябвало да бъдат компактно покрити.

За да се понижи броят на жертвите, градът отваря публични бункери и предизвиква хората да се събират и в подземните гари. Много поданици се скриват и в мазетата си, а някои имат и персонални бомбоубежища.

 Heinkel He 111 during the Battle of Britain

Първата жертва на Каминс е открита сутринта на 9 февруари 1942 година Тялото на учителката Евелин Хамилтън е открито във противовъздушно леговище в Уест Енд; има шал, препълнен в устата й, от който се е удушила до гибел. Дамската й чанта, която съдържаше 80 лири, липсва.

Втората жертва, продажница и някогашна певица на име Евелин Оутли, е открита на идващия ден в жилището си. Убийството е доста сходно на това на Хамилтън, като се изключи обстоятелството, че коремът й е разрязан с отварачка за консерви, която е оставена на местопроизшествието. А без да знае, килърът оставя в кръвта върху нея отпечатъците си.

След малко спиране на 13 февруари 1942 година са открити жертви номер 3 и 4. И двете са проститутки. Маргарет Лоу, в неопределеност от 10 февруари, е удушена и осакатена. Тялото на Дорис Жуане е намерено от полицията, откакто брачният партньор й не съумява да влезе през вратата на жилището, в който живеят.

Последните две жертви на Каминс се отървават с помощта на шанса. Атаката против Грета Хейууд е прекратена от куриер, който кара водача от КВС да избяга от местопроизшествието. Докато си потегля, хвърля противогаза и раницата си. По-късно същата нощ опита нова офанзива, против жена на име Катлийн Мълкахи. Тя се влиза в битка с него и съумява да вдигне задоволително звук, с цел да го накара да избяга, преди да о заловен.

Говорейки за осъществените закононарушения, детектив от столичната полиция на Лондон назова убийствата „ сигурно най-злобните “, които е разследвал през цялата си кариера.

Поради военните ограничавания за вестникарска хартия и фокуса върху войната в Европа, убийствата не получават доста внимание в медиите. Въпреки това вестта за тях съумява да доближи до проститутките, които работят в Уест Енд, които наподобява са съществени цели на Каминс. В опит да се защитят, мнозина от тях стопират да одобряват клиенти, които не считат за постоянни.

Въпреки че закононарушенията не са доста известни, медиите съумяват да дадат прякор на килъра. Всъщност той има даже три: „ Изкормвача в затъмненията “, „ Военновременният изкормвач “ и „ Убиеца в затъмненията “ (буквален превод, бел. ред.). Те се базират на обстоятелството, че убийствата се случват по време на войната, припомнят за убийствата, осъществени от Джак Изкормвача и са осъществени, до момента в който Лондон търпи някое от следващите въздушни набези.

 Wandsworth Prison - geograph.org.uk - 1030498

Противогазът на Гордън Каминс се оказва ключът към свързването му с убийствата. След като записват серийния му номер, следователите от столичната полиция приказват с полицията на КВС, която от своя страна се алармира на полка на Каминс в Риджентс Парк.

Докато той отхвърля да има каквото и да е общо с убийствата, доказателствата са подредени пред него. Освен противогаза и отпечатъците от пръсти, оставени върху отварачката за консерви, при претърсването на движимостите на Каминс се откриват голям брой сувенири, взети от неговите жертви. Те включват чорапи от всяка жертва, както и часовник и табакера, които принадлежат на Евелин Оутли.

Вместо да бъде съден за всички убийства, прокурорите вземат решение първо да го съдят за убийството на Евелин Оутли. По този метод, в случай че журито го оправдае, те ще могат да продължат с други обвинявания. На 27 април 1942 година, след единствено един ден в съда, Каминс е приет за отговорен за убийството на Оутли и наказан на гибел.

По странна подигравка на ориста изтезанието на Джордж Къминс се случва по време на немско въздушно нахлуване против Лондон. На 25 юни 1942 година той е отведен до бесилката на пандиза Уандсуърт, където е обесен.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР